Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Sådan kan du tale med en voksen om psykisk sygdom i familien

Det kan være rigtigt svært, at starte en alvorlig snak. Det kan være, det har fyldt så lang tid i dig, at du ikke ved, hvor du skal starte?

Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen. Uanset hvilken bekymring du bærer rundt på, skal du vide, at du kan få hjælp.

Klik på den sætning, der passer til dine tanker, og få råd. Hvis du føler, flere af sætningerne passer til dig, så kan du klikke på flere.

Er der nogle fra din familie med en psykisk sygdom?

Er der nogen i din familie, som har en psykisk sygdom?

Det kan være svært at forstå helt præcist, hvad det betyder at have en psykisk sygdom. For nogen kan det fylde meget, og for andre fylde mindre.

Hvis man har en psykisk sygdom, kan det føles som om, man har rod i hovedet eller kludder i tankerne og følelserne. Hvis ens mor eller far har en psykisk sygdom kan det være, at han eller hun ikke har så meget energi, tit er træt og måske hurtigere bliver sur eller ked af det.

Det er aldrig din skyld, hvis din mor eller far bliver syg – det er sygdommen, der er på spil. Du har ret til hjælp, hvis din fars eller mors sygdom gør, at du ikke mærker den omsorg og tryghed, du har brug for.

Du kan læse mere om psykisk sygdom, høre andres historier og få gode råd her

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat