Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Sygdom i familien

Skyggebørn er samtalegrupper (gratis og tidsubegrænsede) for dig, som har mistet én, der står dig nær. Ofte er det far eller mor der er død – pludseligt eller efter længere tids sygdom. Det kan også være en søster eller en bror. Andre kommer, fordi de har kronisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet. Samtalegrupperne foregår i landets største byer og alle kan deltage.

Læs mere om Skyggebørns sorggrupper og mere om sorg her

Samtalegrupper 4-9 år – se her

Samtalegrupper 10-17 år – se her

Samtalegrupper 19-28 år – se her

 

(Hvis du er under 18 år, så skal dine forældre være med til at tilmelde dig)

 

 

Er Du Okay er en hjemmeside til dig, som er 13-19 år, og lever med alvorligt fysisk eller psykisk syge forældre eller søskende.

Ved at udfylde testen og se små filmklip med andre unge, der er i samme situation som dig, kan du få støtte og en gode råd. Du kan også få svar på, hvilken hjælp, der er den rigtige for dig fremover.

Husk, du kan altid kontakte Sorglinjen på både chat og telefon – se her

Her kan du finde gratis sorggrupper i hele landet og andre tilbud, der kan hjælpe dig med støtte og gode råd i din sorg.

Der er to forskellige steder, du kan søge – husk, du skal selv vælge kommune og alder.

Sorgvejviseren – se her

Overblik over sorggrupper – se her

Du kan altid kontakte Sorglinjen og læse om deres andre tilbud til børn og unge her

Oplever du alvorlig fysisk eller psykisk sygdom i dit hjem eller har du mistet en tæt på dig, så kan du få en støtteven – en børneBuddy, hvis du er ml 6-15 år og bor Storkøbenhavn eller Nordsjælland.

Din børnebuddy og dig kan være sammen om aktiviteter ude og hjemme eller på et værested, hvor du sammen med din BørneBuddy kan se film, spille, tegne, male, gynge, slappe af og meget mere. Tilbuddet er tænkt som et frirum, hvor du som barn eller ung får lov at være i centrum og bestemme, hvordan I skal bruge tiden sammen.

Ring eller udfyld formularen på hjemmesiden, så bliver du kontaktet hurtigst muligt.

Der er åben kontortid alle torsdage mellem kl 12-14. Du er altid velkomme til at komme forbi.

Kontakt

Telefon: 23733317

Email: boernebuddies@kp.dk

https://www.kp.dk/boernebuddies/

Er din far, mor eller en anden i familie alvorligt syg eller død, så skal du vide, at du er ikke alene. Du kan få hjælp til at forstå og håndtere din sorg på hjemmeside Når far og mor bliver syg

Her får du også gode råd af andre børn, der står i denne samme situation, og hvis du vil, kan du også fortælle din egen historie. Læs også mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg eller død.

Har du brug for at tale med nogen om din sorg, så kan du få hjælp af Sorglinjen – se her

Kræftlinjen hjælper dig, hvis du er blevet syg af kræft eller anden alvorlig sygdom eller hvis du er tæt på en, som er blevet syg.

Du kan få gratis og anonym rådgivning ved at ringe eller chatte

Hvis du er over 15 år og er syg er kræft, så kan du få mere viden om at være ung med kræft. Du kan også få hjælp til at være en del af et gruppefælleskab – se mere her

Kontakt

Telefon: 80 30 10 30

Børn, Unge og Sorg har forskellige tilbud til dig, som har en forælder eller søskende, der er alvorligt syg eller som er død:

Sorglinjen er et gratis og anonymt samtaletilbud til dig, der lever med en alvorlig syg forælder/ søskende, eller har mistet en, der står dig nært. Du kan få hjælp på telefon, sms, chat og i brevkassen.

Du kan også deltage i samtalegrupper (20-27 år) og cafeaftener(16-27 år)

Psykologhjælp, gruppeterapi, familiesamtaler og individuelle samtaler (8-27 år) – se her

På siden Er du okay? deler andre unge ud af deres erfaringer med at miste og leve med fysisk eller psykisk sygdom i familien. Du kan få  gode råd, se små film og finde ud af hvilken hjælp, der er den rigtige for dig.

Du kan også bruge Sorgvejviseren og finde lokale tilbud, der kan støtte dig i forbindelse med alvorlig fysisk sygdom i nærmeste familie og sorg.

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade tilbyder rådgivning og anden støtte til dig, der lider af spiseforstyrrelse eller selvskade – også hvis du er i tvivl, om du lider af det. Rådgivningen er gratis og anonym, og alle rådgivere har tavshedspligt.

Rådgivning på telefon, sms, chat, video og mail – se her 

Personlig samtale (selvskade/spiseforstyrrelse) – book en samtale  her

Individuelle samtaleforløb (selvskade -12-25 år) – se her

Gruppeforløb (selvskade – 14-17 år) – se her

Samtalegrupper (spiseforstyrrelser – over 18 år) – se her

Behandling i grupper (spiseforstyrrelse – 18-30 år) – se her og her

Hjælptil pårørende, fx personlig samtale, coaching og seminarer – se her

Psykiatrifondens rådgivning er både for dig, der har en psykisk sygdom og for dig, der oplever, at livet er svært. Rådgivningen er også for dig, der har en god ven, søskende eller forældre, der har det svært. Du kan få anonym rådgivning året rundt ved at ringe, chatte, skrive til brevkassen eller deltage i gruppechatten

Hvis du er mellem 18-24 år og oplever mistrivsel, stress, ængstelighed, ensomhed, selvværds- eller selvtillidsproblemer eller andre psykiske udfordringer, så har du mulighed for at være i onlinegruppe og/eller få en mentor

Psykiatrifonden tilbyder også rådgivningstilbud i grupper for både børn og unge, hvis du er pårørende til en forælder med psykisk sygdom.

Ønsker du at vide mere en bestemt eller flere forskellige psykiatriske diagnoser – se her

Har du brug for at styrke din psykiske sundhed, så kan øvelserne i Det Mentale Motionscenter måske hjælpe dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat