Sygdom i familien
Hvis du er 8-12 år og din far og mor har en psykisk lidelse og overskuddet i din familien i en kortere eller længere periode er ramt, så kan du få en voksenhjælper. En voksenven er en, som du kan lave hyggelige aktiviteter med og tale med, om de tanker, der kan opstå, når mor eller far har det svært.
Du er med til at bestemme, hvad I skal lave sammen alt efter hvad du har brug for. Måske skal du følges til fodbold. Måske har du brug for hjælp til lektierne eller til en, der bare lytter. I kan også tage på tur med en af dine venner.
Læs mere her
Kontakt
Telefon: 21 48 90 05
Er Du Okay er en hjemmeside til dig, som er 13-19 år, og lever med alvorligt fysisk eller psykisk syge forældre eller søskende.
Ved at udfylde testen og se små filmklip med andre unge, der er i samme situation som dig, kan du få støtte og en gode råd. Du kan også få svar på, hvilken hjælp, der er den rigtige for dig fremover.
Husk, du kan altid kontakte Sorglinjen på både chat og telefon – se her
Her kan du finde gratis sorggrupper i hele landet og andre tilbud, der kan hjælpe dig med støtte og gode råd i din sorg.
Der er to forskellige steder, du kan søge – husk, du skal selv vælge kommune og alder.
Sorgvejviseren – se her
Overblik over sorggrupper – se her
Du kan altid kontakte Sorglinjen og læse om deres andre tilbud til børn og unge her
Oplever du alvorlig fysisk eller psykisk sygdom i dit hjem eller har du mistet en tæt på dig, så kan du få en støtteven – en børneBuddy, hvis du er ml 6-15 år og bor Storkøbenhavn eller Nordsjælland.
Din børnebuddy og dig kan være sammen om aktiviteter ude og hjemme eller på et værested, hvor du sammen med din BørneBuddy kan se film, spille, tegne, male, gynge, slappe af og meget mere. Tilbuddet er tænkt som et frirum, hvor du som barn eller ung får lov at være i centrum og bestemme, hvordan I skal bruge tiden sammen.
Ring eller udfyld formularen på hjemmesiden, så bliver du kontaktet hurtigst muligt.
Der er åben kontortid alle torsdage mellem kl 12-14. Du er altid velkomme til at komme forbi.
Kontakt
Telefon: 23733317
Email: boernebuddies@kp.dk
Er din far, mor eller en anden i familie alvorligt syg eller død, så skal du vide, at du er ikke alene. Du kan få hjælp til at forstå og håndtere din sorg på hjemmeside Når far og mor bliver syg
Her får du også gode råd af andre børn, der står i denne samme situation, og hvis du vil, kan du også fortælle din egen historie. Læs også mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg eller død.
Har du brug for at tale med nogen om din sorg, så kan du få hjælp af Sorglinjen – se her
Kræftlinjen hjælper dig, hvis du er blevet syg af kræft eller anden alvorlig sygdom eller hvis du er tæt på en, som er blevet syg.
Du kan få gratis og anonym rådgivning ved at ringe eller chatte
Hvis du er over 15 år og er syg er kræft, så kan du få mere viden om at være ung med kræft. Du kan også få hjælp til at være en del af et gruppefælleskab – se mere her
Kontakt
Telefon: 80 30 10 30
Børn, Unge og Sorg har forskellige tilbud til dig, som har en forælder eller søskende, der er alvorligt syg eller som er død:
Sorglinjen er et gratis og anonymt samtaletilbud til dig, der lever med en alvorlig syg forælder/ søskende, eller har mistet en, der står dig nært. Du kan få hjælp på telefon, sms, chat og i brevkassen.
Du kan også deltage i samtalegrupper (20-27 år) og cafeaftener(16-27 år)
Psykologhjælp, gruppeterapi, familiesamtaler og individuelle samtaler (8-27 år) – se her
På siden Er du okay? deler andre unge ud af deres erfaringer med at miste og leve med fysisk eller psykisk sygdom i familien. Du kan få gode råd, se små film og finde ud af hvilken hjælp, der er den rigtige for dig.
Du kan også bruge Sorgvejviseren og finde lokale tilbud, der kan støtte dig i forbindelse med alvorlig fysisk sygdom i nærmeste familie og sorg.
LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade tilbyder rådgivning og meget anden støtte til dig, der lider af spiseforstyrrelse eller selvskade – også til dig, der er i tvivl om du lider af det.
Rådgivningen er gratis og anonym, og alle rådgivere har tavshedspligt.
Rådgivning på telefon, sms, chat, video og mail – se her
Personlig samtale – se her
Samtaleforløb (12-25 år) – se her
Samtalegrupper (over 18 år) – se her
Støttegrupper og mentorordning – se her
Som pårørende kan du udover rådgivning deltage i seminarer og få coaching – se her
Psykiatrifondens rådgivning er både for dig, der har en psykisk sygdom og for dig, der oplever, at livet er svært. Rådgivningen er også for dig, der har en god ven, søskende eller forældre, der har det svært.
Du kan få anonym rådgivning året rundt ved at ringe, chatte eller skrive til brevkassen.
Psykiatrifonden tilbyder også rådgivningstilbud i grupper for børn og unge, hvis du er pårørende til en forælder med psykisk sygdom – se her
Ønsker du at vide mere en bestemt eller flere forskellige psykiatriske diagnoser – se her
Har du brug for at styrke din psykiske sundhed, så kan øvelserne i Det Mentale Motionscenter måske hjælpe dig.
TUBA hjælper dig, der vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug (14-35 år).
Du kan få gratis og anonymrådgivning på sms, chat og brevkasse.
Der tilbydes også gratis rådgivning, gruppeterapi og individuel terapi for unge – se her
Hvis du har brug for at dele dine tanker, følelser og oplevelser med andre unge, der har nogle af de samme udfordringer som dig, så kan du gøre det i Ung-til-Ung
Du kan også deltage i Drop-in-møder og caféaftener – se her
Find en TUBA-afdeling tættest på dig her