Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Sociale medier

Stop Chikane er et gratis, omsorgsfuldt og fortroligt rådgivningstilbud for alle over 18 år, der er udsat for digital vold og krænkelser.

Måske har du fået delt intime eller krænkende billeder på nettet uden samtykke? Måske er blevet truet med få delt billeder på nettet, hvis du ikke betaler penge (sextortion)? Når du kontakter Stop Chikane, kan du få hjælp til dokumentation, lovgivning, anmelde og alt det tekniske og digitale. Find telefonnummer og åbningstider her

Du kan også læse dig frem til gode råd og IT-hjælp.

Scammed.dk er et tilbud til dig, der er blevet udsat for økonomisk kriminalitet i comupterspil (scams). Måske har du mistet penge, et skin eller en anden form for virituel genstand eller valuta i et spil?

Du kan få gode råd af dygtige eksperter til at sikre din konto og handle sikkert ved at sms’e eller skrive til brevkassen. Det er gratis og anonymt.

Scammed.dk finder du brevkassen samt nummeret du kan sms’e til. Du kan også læse om, hvordan du anmelder en hændelse til politiet.

Du kan også læse mere om gaming og gamling på Børnetelefonens hjemmeside

Her kan du anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn under 18 år. Du kan læse mere uddybende om det her

Hvis du har set overgrebsmateriale med børn, er det en god ide at tale med nogen om det, fx en tillidsfuld voksen, en god ven eller ved at kontakte Børnetelefonen. Du kan kontakte Børnetelefonen ved at ringe eller skrive en sms til 116111 eller skrive til chatten eller brevkassen – se mere her 

Er du et barn, der gerne vil anmelde, hvad du har set, så er det bedst og ofte mest trygt at gøre det sammen med en voksen i dit netværk.

Hvis du oplever noget ubehageligt og kriminelt adfærd på sociale medier, kan du få hjælp af Politiets Online Patrulje. Måske har du tips om mistænkelig adfærd på internettet? Måske oplever du krænkelser? Måske har du brug for gode råd til at færdes sikkert online? Politiet Online Patrulje vil gerne hjælpe dig.

Du kan kontakte Politiets Online Patrulje anonymt på Messenger eller ved at skrive til deres forskellige profiler på sociale medier. De svarer dig, så snart de får mulighed for det. Se listen med deres profiler her.

Du er anonym, så længe dit profilnavn ikke er genkendeligt.

 

Hvis du har brug for at anmelde digitale krænkelse eller anden kriminalitet på nettet, så kan du læse mere og anmelde det her

Ved akut behov for politiet hjælp skal du ringe 112.

Hvis du har været udsat for at andre – uden din tilladelse – har delt billeder eller videoer, hvor du optræder nøgen eller i en seksuel situation, så kan du anmelde det til Politiet. Du kan også anmelde, hvis du modtager krænkende eller stødende billeder eller videoer af seksuel karakter fra en anden person. Eller du oplever at blive afpresset eller truet med at billederne offentliggøres.

Hvis du vil anmelde eller få gode råd og information om at anmelde, så læs mere her 

Du har også mulighed for at kontakte Politiets Online Patrulje, som også kan hjælpe dig. Læs mere her

Støtte og rådgivning

Det er aldrig din skyld, at andre deler dine billeder eller billeder af dig uden samtykke. Uanset om du vælger at anmelde eller ej, så kan du få støtte og rådgivning ved at ringe til Børnetelefonen på 116111 eller kontakte SletDet og Offerrådgivningen

 

Offerrådgivningen hjælper dig, der er offer eller vidne udsat for kriminalitet og ulykke. Du kan ringe døgnet rundt til erfarne rådgivere, der er vant til at tale med mennesker i krise. Det er også muligt at aftale et møde eller få en mentor, som kan hjælpe dig med fx politianmeldelse, krisereaktioner. Hvis du skal i retten, kan du få hjælp af en bisidder, der fx kan være tilstede, mens du vidner og tale med dig om oplevelsen i retten bagefter.

Læs mere om rådgivningen og de forskellige tilbud her

Hvis du er offer for kriminalitet eller ulykke kan du læse mere om normale reaktioner og gode råd her

Hvis du er vidne til kriminalitet eller ulykke kan du læse mere om normale reaktioner og gode råd her

SletDet hjælper dig, hvis du, eller en anden, du kender, oplever noget ubehageligt på nettet. Måske har du oplevet at private, grænseoverskridende eller krænkende billeder bliver delt uden samtykke – altså uden, at du har givet lov? Måske har du oplevet mobning, hacking eller stalking på sociale medier?

Du kan få hjælp og råd til, hvordan du håndterer situationen og får stoppet digitale krænkelser. Du kan også få svar på dine rettigheder og lovgivnig.

Rådgivningen er gratis og fortrolig. Du kan ringe, chatte eller skrive til brevkassen.

På hjemmesiden kan du også få gode råd ved at læse og se film og videobrevkassesvar om forskellige online-udfordringer.

Slettevejledning – her kan du læse, hvordan du sletter og anmelder profiler, billeder og video på forskellige sociale

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat