Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Selvskade

SIND har forskellige tilbud, til dig der gerne vil vide mere om psykisk sygdom eller har brug for anden hjælp.

Telefonrådgivning – her sidder erfarne psykologer, socialrådgivere eller andre som har faglig og/eller personlig viden om, hvad det vil sige at have psykisk sygdom tæt inde på livet – enten som psykisk sårbar – eller som pårørende. Læs mere her

Besøgsven – et tilbud skaber kontakt mellem dig, der er ramt af psykisk sårbarhed, og en frivillige besøgsven. Vores besøgsvenner har tid, lyst og overskud til at bruge nogle hyggelige timer sammen med dig. Læs mere her

Bisidder – Hvis du skal til møde med det offentlige, har du ret til at have en bisidder med. Du bestemmer selv, hvem det skal være. Det kan fx være et familiemedlem, en ven eller en af SIND’s frivillige bisiddere. Læs  mere her 

Klubfællesskaber – Er du mellem 16-35 år kan du mødes med andre unge. Læs mere her

 

SIND Ungdom har lokale klubfællesskaber for dig, der er mellem 16-35 år og oplever psykisk sårbarhed. Her mødes unge med sygdom og/eller følelsen af ensomhed og deler de udfordringer i et trygt og fordomsfrit fællesskab. Der er er altid fælles madlavning og middag på programmet, men du bestemmer selv om du vil spise med og hvor længe, du har lyst til at være med. Det kræver ingen aftale eller godkendelse for at komme i SIND Ungdom. De går altså ikke op i, om du har en bestemt diagnose eller ej.

Har du lyst til at være en del af et rummeligt fællesskab, hvor psykisk sårbarhed ikke er tabu og  hvor der er andre søde unge, som vil tage imod dig med åbne arme uanset hvad, du har med i rygsækken – så er du velkommen.

Læs mere om Sind Ungdom og find et lokalt fællesskab nær dig her 

 

 

Lever du med en psykiatrisk diagnose? Oplever du angst? Har du en depression? Føler du dig ensom?

I Det Mentale Motionscenter kan du styrke din psykiske sundhed (evt. som supplement til professionel behandling). Øvelserne er forskellige og omfatter bl.a. vejrtrækningsøvelser, visualiseringsøvelser og afledningsøvelser.

Du kan også få hjælp og gode råd til ensomhed, søvn og struktur i din hverdag.

Hvis du har brug for rådgivning, så kan Psykiatrifondens rådgivning hjælpe dig – se her

Mindhelper er en hjemmeside for unge om mental sundhed. Du kan få gode råd på brevkassen af fagpersoner eller læse artikler, se videoer og interviews om fx. angst og stress her

Du kan også deltage i flere gratis online-forløb her. Forløbene kan være med til at give dig mere ro i din hverdag. I små videoklip får du viden om angst og råd til at håndtere svære tanker og følelser.

 

 

Har du konkrete selvmordstanker, eller er du på anden vis til fare for dig selv? Oplever du voldsom angst, abstinenser eller har svær depression? Eller har du netop oplevet eller overværet noget voldsomt?

Psykiatrisk Akutmodtagelse støtter dig døgnet rundt ved at vurdere dit helbred og hvilken hjælpe, der er den rette til dig lige nu.

Find frem til den nærmeste Psykiatrisk Akutmodtagelse her

 

 

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade tilbyder rådgivning og anden støtte til dig, der lider af spiseforstyrrelse eller selvskade – også hvis du er i tvivl, om du lider af det. Rådgivningen er gratis og anonym, og alle rådgivere har tavshedspligt.

Rådgivning på telefon, sms, chat, video og mail – se her 

Personlig samtale (selvskade/spiseforstyrrelse) – book en samtale  her

Individuelle samtaleforløb (selvskade -12-25 år) – se her

Gruppeforløb (selvskade – 14-17 år) – se her

Samtalegrupper (spiseforstyrrelser – over 18 år) – se her

Behandling i grupper (spiseforstyrrelse – 18-30 år) – se her og her

Hjælptil pårørende, fx personlig samtale, coaching og seminarer – se her

Psykiatrifondens rådgivning er både for dig, der har en psykisk sygdom og/eller oplever, at livet er svært. Rådgivningen er også for dig, der har en god ven, søskende eller forældre, der har det svært. Du kan få anonym rådgivning året rundt ved at ringe, chatte, skrive til brevkassen eller deltage i gruppechatten

Psykiatrifonden tilbyder også rådgivningstilbud i grupper for både børn og unge, hvis du er pårørende til en forælder med psykisk sygdom.

Ønsker du at vide mere en bestemt eller flere forskellige psykiatriske diagnoser – se her

Har du brug for at styrke din psykiske sundhed, så kan øvelserne i Det Mentale Motionscenter måske hjælpe dig.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat