Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Alkohol/stoffer (forældre)

Novavi Ung Revers er et gratis tilbud til børn og unge under 25 år, som er vokset op i familier med misbrug. De har 8 afdelinger, men du kan få hjælp uanset hvor du bor.

Du kan skrive til brevkassen, chatte og sende en sms. Der tilbydes desuden gratis samtaler alene eller i grupper med andre unge, både fysisk og online.

På hjemmesiden kan du læse brevkassesvar og andre unges fortællinger om at voksne op i familier med misbrug.

UngBRUS hjælper dig, der vokser op i en familie med alkohol- eller stofproblemer. ​I UngBrus ved de, hvordan rusmidler påvirker en familie. Og det er altid okay at kontakte dem. Det kan være svært at vokse op i en familie, hvor der er alkohol- eller hashmisbrug. Det kan også være svært at vide om der er et problem, og måske er det også pinligt at snakke om.

Du kan kontakte UngBrus online på sms og i brevkassen – her er du anonym. Eller deltage i en gruppechat og dele dine oplevelser, tanker og følelser med andre unge. Sms, brevkasse og gruppechat er tilbud til alle børn og unge i Danmark.

I nogle kommuner har du mulighed for at tale med professionelle voksne i individuelle og/eller gruppeforløb. Det er gratis, og der er ingen venteliste, så du kan komme i gang med det samme. Tjek hvilke kommuner på hjemmesiden.

hjemmesiden kan du også møde nogle af de andre unge, som blandt andet har brugt BRUS til at komme videre.

 

Er du over 18 år og er du afhængig af fx alkohol, hash, narkotika eller medicin, så kan du få gratis og anonym rådgivning og støttende samtaler hos Misbrugsportalen. Du kan ringe eller maile.

Misbrugsportalens telefonrådgivning give dig, der har rusmiddelproblematikker tæt inde på livet, et trygt og neutralt sted at henvende sig med bekymringer, overvejelser og konkrete spørgsmål.

Hvis du gerne vil ringe og få støtte – se her

Hvis du ønsker at maile og få støtte – se her

Det er også muligt at få et online samtaleforløb på 8 uger – se her

Der er gruppeforløb til dig, der er pårørende til en misbruger – se her

TUBA hjælper dig, der vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug (14-35 år).

Du kan få gratis og anonymrådgivning på sms, chat og brevkasse.

Der tilbydes også gratis rådgivning, gruppeterapi og individuel terapi for unge – se her 

Hvis du har brug for at dele dine tanker, følelser og oplevelser med andre unge, der har nogle af de samme udfordringer som dig, så kan du gøre det i Ung-til-Ung

Du kan også deltage i Drop-in-møder og caféaftener – se her

Find en TUBA-afdeling tættest på dig her

Alkolinjens rådgivere hjælper dig, der drikker for meget, eller som har en mor eller far, der drikker for meget. Det er gratis og anonymt, og du kan skrive til brevkassen eller få hjælp ved at chatte eller ringe.

Mødestedet kan du skrive sammen med andre børn og unge, der har samme udfordringer

Alle har ret til gratis alkoholbehandling, og der er tilbud til både drikkende og pårørende i alle kommuner. På hjemmesiden kan du søge efter hjælp i din kommune og dit lokalområde – se her

 

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat