Børn hjælper børn

Her kan du poste et spørgsmål eller en oplevelse og få støtte og råd fra andre børn og unge.
Hvis du har et spørgsmål du gerne vil stille, eller en oplevelse du gerne vil dele, kan du indsende et brev nedenfor.
Hver uge bliver de udvalgte breve postet, så andre børn og unge kan give gode råd og svar.
Når du har læst vores husregler, kan du indsende et brev, give et råd eller bare gå på jagt og se, hvad andre har spurgt om og svaret på.
God fornøjelse!

Åbne breve

Husregler og gode tips

Herunder kan du læse Børn hjælper børns husregler og gode tips.
Alle breve og råd bliver læst igennem, inden de postes for at sikre, at husreglerne overholdes.
Derfor er det godt at tjekke dem ud, hvis du gerne vil indsende et brev eller poste et råd eller en kommentar.

Pas godt på dig selv

For at passe godt på dig selv, skal du holde øje med ikke at skrive personlige oplysninger om dig selv eller andre. Det kan være navn, efternavn, kælenavn eller telefonnummer, adresse, links til andre sociale medier, e-mail m.m.

Det er okay at nævne f.eks. en stor by, men lav ikke præcise beskrivelser af steder du eller andre kommer, som f.eks. en park, et storcenter, en klub osv.

Børn hjælper børn er ikke et socialt forum og derfor heller ikke et sted, hvor man f.eks. laver aftaler med andre om at mødes, hverken i virkeligheden eller på andre sociale sider.
 

Pas godt på hinanden

Vi skal alle hjælpe hinanden med, at Børn hjælper børn er et rart og trygt sted at være. Derfor er det vigtigt, at man skriver i en god tone, respekterer hinanden, ikke skælder ud, truer osv.

Når man skriver på nettet går det tit rigtig hurtigt, og man glemmer nogle gange, at det man skriver kan lyde voldsomt for den, der læser det, selvom det måske slet ikke var sådan ment.

Så tænk over, om det du skriver måske kan såre andre, der læser det.
 

Læs tråden før du giver et råd

Det er en god idé at læse andres råd, før du poster dit eget. På den måde hjælper du med, at den der har indsendt et brev føler sig taget alvorligt og får nogle råd, der passer til det, de har skrevet. Derfor er det også vigtigt, at der ikke bliver skiftet emne.

Hvis du læser andres råd igennem, er du sikker på, at du ikke skifter emne eller gentager, hvad andre har skrevet.

 

Hav tålmodighed

Vores moderatorer har det største ansvar for, at Børn hjælper børn er et trygt og rart sted at være. Det er dem, der udvælger ugens breve og sørger for, at alle råd læses igennem, inden de postes, så husreglerne overholdes og ingen føler sig ubehageligt tilpas.

Men for dig der gerne vil give et råd betyder det, at der kan gå noget tid, før det kan læses på skærmen. Det kan også være rart at huske på, hvis du har indsendt et brev og bliver i tvivl om, hvorfor der går lang, tid inden nogen svarer.

Vi tjekker posts så hurtigt vi kan, men hav tålmodighed. Imens kan du gå på jagt i de andre breve på siden eller på Børnetelefonens brevkasse.

Vi tager alle alvorligt

Alle henvendelser på Børn hjælper børn bliver taget alvorligt, og der er ikke nogle problemer, der f.eks. er for små eller mærkelige. Hvis noget fylder hos dig, fylder det også tit hos andre.

Nogle gange kan man måske komme til at overdrive sin historie i de breve eller råd man poster, fordi man vil være sikker på, at det bliver taget alvorligt. Og derfor er det vigtigt at sige, at moderatorerne tager alle historier, breve og posts alvorligt, og at vi med vores husregler forsøger at vise, hvor vigtigt det også er for alle andre at gøre.

Nogle breve eller råd kan dog handle om nogle ting, som det er bedre at få hjælp til af BørneTelefonens andre medier. Det kan være fordi, at nogle emner og problemer bliver et for stort ansvar for andre børn at skulle hjælpe med, eller fordi der er nogle beskrivelser, der kan gøre andre utrygge eller forskrækkede.

 

Andre breve der har fået råd

Her kan du læse, hvad andre har fået råd om.

2

Hvorfor rødmer jeg?

Hej   jeg er en dreng på 14 år og har nogle seriøse problemer med at jeg hele tiden rød og jeg kan ikke styre det   plz hjælp
2

Ved ikke om jeg vil ride mere?

Hej   Jeg er en pige på 15 år Altså jeg er 15 år og går i 8. klasse, har venner der skal "passes", og lektier der skal laves, og "snart" skal jeg også til at gå på gymnasiet og få en uddannelse, jeg ved bare ikke om jeg kan "overskue" ridning.  
5

????Er jeg anderledes????

Hej brevkassen. Jeg er en pige på 13,   er jeg anderledes bare fordi at jeg har ADHD???????? Når jeg skal have nye venner så spørger de om hvad ADHD er, og når de så har fået det af Vide så er det som om at de behandler mig anderledes En alle de andre,  
3

Skal jeg gøre det for ham?

Hej, jeg er en pige på femten år.   Jeg har i noget tid skrevet med en dreng som går i 10. Klasse og jeg går i 8. Klasse. Da jeg var mindre, blev jeg udsat for nogle tin, som gør at ikke er klar til sex osv.  
6

Er det akavet at vise et billede til frisøren?

Hej!   Jeg er en pige på 14 der rigtig gerne vil have mit hår klippet meget kort. Jeg har en præcis idé om hvordan det skal se ud og jeg er derfor, meget bange for at det bliver klippet forkert.  
5

Er det merkeligt

Hej jeg er en pige på 13 år   Jeg elsker at se paradise hotel er det merkeligt   der er ik nogle i min klasse der ser sådan nogle ting men her på det sidste ser jeg det hele tiden kan ik lade ved med at se det  
10

Er han for gammel

Det er fordi at jeg blevet vild med en som er 19 år og jeg selv er 15   Men jeg er venner med ham på Facebook og en gang i mellem snapper jeg med ham   men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for hver gang jeg for en snap så bliver jeg helt glad og frisk
7

Dreng - jeg føler mig lidt femamin

Kære alle derude...   I klassen er jeg pigernes ven, griner rigtig meget og har en bedste ven der er pige. Jeg går i 8. Klasse på Sjælland, og mens alle andre har travlt med at blive voksen, vil jeg bare være "barn", imens jeg er det.  
5

Efterskole eller sport?

hey jeg er en pige på 14 år.   Jeg går i 8. klasse, og jeg er begyndt at overveje, om jeg vil gå på efterskole i 10. klasse. Det er ikke, fordi jeg har det svært i skolen, men jeg ville rigtig gerne have den der efterskole-oplevelse med et kæmpe fællesskab osv.  
5

Flytte

Hej er en pige på 13 år   Skal snart flytte til byen. Har boet i en lille landsby i 12 1/2 år, så kan ikke huske andet. Jeg skal ikke flytte skole. Men der hvor jeg bor nu er "alle venner med alle", og der hvor vi skal flytte hen kender jeg ingen.  
4

Ønsker?hjælp

Hej jeg ved bare ikke hvad jeg ønsker mig i julegave?   Er der nogen der kan hjælpe?   Jeg er en pige på 13 år og kan slet ikke finde ud af hvad jeg ønsker mig!!!!
3

sove hos mine forældrer

hej alle jeg er en pige på 13 år og jeg har virkelig svært ved at sove i min egen seng om natten.  
6

Modeljob?

Hej.   Jeg er en pige på 14 år. 2 foreskellige modelbureauer har fornyligt tilbydt mig at komme til addition til modeljob. Jeg synes selvfølgelig at det giver lidt til selvtilliden og alt det der, og det er jo godt.  
4

Temprament

Hej jeg er en dreng på 10 og har et stort tamprament og kan ik' lide når jeg har været sur og så folk siger at de var bange for mig,   Hvad kan jeg gøre for at det bliver meget bedre?
12

Aktiv pige

Hej   Jeg er en pige på 12 år og jeg kan godt lide mange ting jeg gør og har gået til svømning i mange år men nu har jeg fået tilbudet om at rykke op men hvis jeg skal rykke op skal jeg droppe misiksak (violin)  
7

Drøm

Hej.   Jeg har en kæmpe drøm om at blive sanger og leve af det sammen med min bedste veninde... Jeg har bare et problem, som er et KÆMPE problem! Jeg har filmet mig selv synge, og det lyder ikke særlig godt...  
3

Mærketøj?

Hej allesammen har lige et spørgsmål, håber i gider svare og udtrykke jeres mening.    
6

Springe ud som veganer eller vegetar.

Hej!   Jeg har tænkt meget om at springe ud som veganer eller vegetar (Veganer er hvor man ikke spiser noget somhelst fra dyr ,kød,æg,mælk osv..) fordi jeg er et meget ''refærdigt'' menneske og tænker meget om liv og behandelse.  
9

Depression

Hej. Jeg er en pige på 12, der har problemer.
4

Gave til kæreste?!...

Hej, jeg er en pige på 14 år, som har en kæreste som jeg elsker rigtig højt!   Men jeg er løbet i et problem, da han snart har fødselsdag, og jeg har endnu ikke fundet noget, jeg kan give ham, som er til en 'fair' pris.  
5

Konfirmation

Hej allesammen Jeg er en pige på 14 år, og jeg skal til en klassekammerats konfirmstionsfest om 2 uger!!  
7

Ensom dreng i niende- Hvordan hjælper jeg ham?

Hej alle! I sidste uge startede der på min skole en ny dreng i niende. Jeg går selv i ottende. I frikvartererne sidder han for det meste alene ude ved bordene i fællesrummet, eller alene inde i sin klasse af hvad jeg har kunne se..  
7

Tom følelse

hej alle er en pige 15 år, som længe (1år) har gået med noget, jeg ikke længere kan holde ud. Siden sidste år har jeg haft sådan en tom følelse inden i..som om at jeg ikke skal nogle steder i livet, og at det hele er ligemeget.
2

Spille musik sammen med andre

Hej, allesammen Jeg har længe tænkt på at jeg ville starte et rennæsance, barok, kammermusik, folkemusiks agtigt band, men med band mener jeg mere at jeg bare gerne vil have andre at spille sammen med. Problemet er jo bare, er der overhovedet nogen på min alder som gider det?  
9

Jeg må ikke gå til ridning

Hej folkens...   Jeg er en pige på 14 år der starter i 8. Her efter ferien.
9

vild med Emilie Esther

eg har haft det problem i lang tid at jeg har været godt forelsket i vinderen af X Factor, Emilie Esther uden selvfølgelig på nogen måde at kende hende.