Børn hjælper børn

Her kan du poste et spørgsmål eller en oplevelse og få støtte og råd fra andre børn og unge.
Hvis du har et spørgsmål du gerne vil stille, eller en oplevelse du gerne vil dele, kan du indsende et brev nedenfor.
Hver uge bliver de udvalgte breve postet, så andre børn og unge kan give gode råd og svar.
Når du har læst vores husregler, kan du indsende et brev, give et råd eller bare gå på jagt og se, hvad andre har spurgt om og svaret på.
God fornøjelse!

Åbne breve

6

Svært i skolen

Hej jeg er en 12-årig dreng.   Jeg har det rigtigt svært i skolen og jeg er rigtig meget ude af klassen.   Og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre får at komme ind men hvis at jeg kommer ind bliver jeg bare mobbet og så smidt ud igen

Husregler og gode tips

Herunder kan du læse Børn hjælper børns husregler og gode tips.
Alle breve og råd bliver læst igennem, inden de postes for at sikre, at husreglerne overholdes.
Derfor er det godt at tjekke dem ud, hvis du gerne vil indsende et brev eller poste et råd eller en kommentar.

Pas godt på dig selv

For at passe godt på dig selv, skal du holde øje med ikke at skrive personlige oplysninger om dig selv eller andre. Det kan være navn, efternavn, kælenavn eller telefonnummer, adresse, links til andre sociale medier, e-mail m.m.

Det er okay at nævne f.eks. en stor by, men lav ikke præcise beskrivelser af steder du eller andre kommer, som f.eks. en park, et storcenter, en klub osv.

Børn hjælper børn er ikke et socialt forum og derfor heller ikke et sted, hvor man f.eks. laver aftaler med andre om at mødes, hverken i virkeligheden eller på andre sociale sider.
 

Pas godt på hinanden

Vi skal alle hjælpe hinanden med, at Børn hjælper børn er et rart og trygt sted at være. Derfor er det vigtigt, at man skriver i en god tone, respekterer hinanden, ikke skælder ud, truer osv.

Når man skriver på nettet går det tit rigtig hurtigt, og man glemmer nogle gange, at det man skriver kan lyde voldsomt for den, der læser det, selvom det måske slet ikke var sådan ment.

Så tænk over, om det du skriver måske kan såre andre, der læser det.
 

Læs tråden før du giver et råd

Det er en god idé at læse andres råd, før du poster dit eget. På den måde hjælper du med, at den der har indsendt et brev føler sig taget alvorligt og får nogle råd, der passer til det, de har skrevet. Derfor er det også vigtigt, at der ikke bliver skiftet emne.

Hvis du læser andres råd igennem, er du sikker på, at du ikke skifter emne eller gentager, hvad andre har skrevet.

 

Hav tålmodighed

Vores moderatorer har det største ansvar for, at Børn hjælper børn er et trygt og rart sted at være. Det er dem, der udvælger ugens breve og sørger for, at alle råd læses igennem, inden de postes, så husreglerne overholdes og ingen føler sig ubehageligt tilpas.

Men for dig der gerne vil give et råd betyder det, at der kan gå noget tid, før det kan læses på skærmen. Det kan også være rart at huske på, hvis du har indsendt et brev og bliver i tvivl om, hvorfor der går lang, tid inden nogen svarer.

Vi tjekker posts så hurtigt vi kan, men hav tålmodighed. Imens kan du gå på jagt i de andre breve på siden eller på Børnetelefonens brevkasse.

Vi tager alle alvorligt

Alle henvendelser på Børn hjælper børn bliver taget alvorligt, og der er ikke nogle problemer, der f.eks. er for små eller mærkelige. Hvis noget fylder hos dig, fylder det også tit hos andre.

Nogle gange kan man måske komme til at overdrive sin historie i de breve eller råd man poster, fordi man vil være sikker på, at det bliver taget alvorligt. Og derfor er det vigtigt at sige, at moderatorerne tager alle historier, breve og posts alvorligt, og at vi med vores husregler forsøger at vise, hvor vigtigt det også er for alle andre at gøre.

Nogle breve eller råd kan dog handle om nogle ting, som det er bedre at få hjælp til af BørneTelefonens andre medier. Det kan være fordi, at nogle emner og problemer bliver et for stort ansvar for andre børn at skulle hjælpe med, eller fordi der er nogle beskrivelser, der kan gøre andre utrygge eller forskrækkede.

 

Andre breve der har fået råd

Her kan du læse, hvad andre har fået råd om.

3

Pjækkeri

Hej alle sammen!   Jeg har pjækket fra skole i 3 dage. Vi har skylle fremlægge noget vi har lavet i bio- geografi og fysik kemi. Jeg havde ikke noget imod af at lave det, men og fremlægge det når jeg alligevel vidste det var forkert, nej tak!  
7

lidt ensom

hej   jeg en pige på 12 år. jeg var i skole en dag hvor at der blev sagt en hel masse grimme ting til mig som grimme dig og du er så fucking grim O.S.V og det er jeg blevet meget meget ked   hjælp mig plz
4

Alene og upopulær?

Hej børnetlf.   Jeg er en dreng på 11 år, der for lidt siden mistede min bedste ven i skolen. Nu får han mine andre venner til at ikke at ville være sammen med mig mere, og alt hvad jeg gør kommenterer han på.  
2

Ved ikke om jeg vil ride mere?

Hej   Jeg er en pige på 15 år Altså jeg er 15 år og går i 8. klasse, har venner der skal "passes", og lektier der skal laves, og "snart" skal jeg også til at gå på gymnasiet og få en uddannelse, jeg ved bare ikke om jeg kan "overskue" ridning.  
5

Penge

Hej BHB.   Jeg vil gerne tjæne penge men ikke sådan et "rigtigt" arbejde men sådan et for 10-11 år. Jeg har prøvet hundelufter men der kom ikke nogle kunner.   Har i nogle idé'er tilst "jop"? Tak fir hjælp på forhånd.
4

Læren

Hej brevkasse   jeg har et problem fordi jeg kan ikke kan lig en lærer. Jeg føler at han altid er efter mig.   Hvad skal jeg gøre??
13

Y?

Hej jeg er en pige på 12 år   Jeg har ADHD Jeg skiller mig ud fra alle de andre i min klasse. Jeg har ikke mange venner. Lærerne Stoler ikke på mig. Jeg kan høre folk bagtale mig. Jeg bliver tit sendt på kontoret når jeg forsvarer min veninde.
1

model eller andet fritidsjob

Hej BB.   Jeg er en pige på 13 og vil vildt gerne være model men ved ikke hvordan man gør.  
7

Er han bøsse

Hej alle sammen.   jeg er en 13 årig dreng som er bøsse. Jeg har ikke sagt det til nogen endu og jeg følger mig sådan lidt alene.
6

Tænker for meget hver andres mening?

Hej!   Jeg tænker simpelthen for meget over hvad andre tænker og syntes om mig. Jeg er en pige på 14 år og har haft det sådan meget længe. Jeg kan ikke engang lægge syg herhjemme, uden at jeg tænker på hvad andre mon nu tænker oppe i skolen.  
7

Dreng - jeg føler mig lidt femamin

Kære alle derude...   I klassen er jeg pigernes ven, griner rigtig meget og har en bedste ven der er pige. Jeg går i 8. Klasse på Sjælland, og mens alle andre har travlt med at blive voksen, vil jeg bare være "barn", imens jeg er det.  
5

Efterskole eller sport?

hey jeg er en pige på 14 år.   Jeg går i 8. klasse, og jeg er begyndt at overveje, om jeg vil gå på efterskole i 10. klasse. Det er ikke, fordi jeg har det svært i skolen, men jeg ville rigtig gerne have den der efterskole-oplevelse med et kæmpe fællesskab osv.  
3

Min nye skole

Jeg er flyttet til en ny skole og startede efter sommerferien, men der er en ulempe ved min nye skole og det er at jeg bliver holdt megrt uden for af drengene og det irretere mig, for jeg er ikke den eneste der lige er startet, der er startet 2 andre men de er faldet godt til og har det godt i kl
7

Jeg må ikke udleve min drøm

Kære Børnetelefonen,   Jeg er en dreng på femten, der siden jeg var helt ung altid har drømt om at arbejde med makeup. Jeg har altid vidst, at jeg ville være stylist, men mine forældre har andre planer.    
6

Problemer med læreren

Hej.   Jeg er en pige på 15 år, som bøvler lidt nogle så ting.. Det er sådan, at jeg i den seneste stykke har haft et underligt forhold til min lærer. Jeg har nemlig på fornemmelsen, at hun ikke kan lide mig.  
3

Ensom i ny skole

Hej   Jeg er flyttet til DK for lidt tid siden, og er startet i en ny skole. Da jeg startede gik det hele meget fint. Men nu hvor der er gået omkring 6 måneder begynder jeg at føle mig rigtig ensom.  
11

Hvordan skal jeg tale med mine venner?

Okay, det er måske lidt underligt, men jeg siger det bare ligeud. Jeg er lige fyldt 13 år og kommet i en ny skole  
4

Ved ik' hva' jeg gør forkert

Hejsa, jeg er en pige på 15.   Jeg startede på en ny skole i 6. Klasse (flyttede pga mobning), og alle var rigtig søde imod mig. Det er så en privatskole, så vi er kun 6 piger, og 8 drenge. Det hele har gået rigtig godt imellem mig og de 5 andre piger, indtil 9. Klasse.
4

Ensomhed

Hej.   Jeg føler mig rigtig ensom og græder hver dag fordi, folk rykker sig væk fra mig når vi spiser i kantinen, mindst en gang om dagen er der en som siger noget grimt om mig og føler bare at folk prøver at undgå mig?.   Håber nogen vil hjælpe.  
2

Flytte skole?

Heii jeg er en pige på 12 som har tænkt på det med at flytte skole.   Det er såden at i min klasse er der pige gruppen, pigerne som leger og så står jeg der ude på fodbold banen alene sammen med en masse drenge.
3

Mærkevarepigen

Hej jeg er en pige på 13 år..   Jeg er lige startet på en ny skole sammen med alle de andre fra min klasse,  
7

Skifte skole eller?

Hej :) Jeg er en pige på 12 år og jeg skal flytte :)  
4

hjælp

Jeg er en pige på 13 der går rundt med en mase ting i hoved.   Min farmor og min morfar døde her for 3 måneder siden og vi har lige fundet ud af at min lillebror har ADHD.
3

Er bange for jeg skal gå om

Hej, jeg er en 11årig pige   vil bare fortælle at min lære blive ved med at true mig med att gå om hvis jeg ikke bliver bedre til matematik hun siger til mig jeg skal have ekstra opgaver derhjemme så jeg kan blive bedre  
3

HJÆLP, er der noget galt i at være Brony

Hej, jeg er en dreng på 18 år, Jeg har været Brony (dreng som ser my little pony generation 4) i 2 år.   Jeg blev mobbet i 9 klasse med at jeg samler på my little pony bamser, tegner karakterende derfra og ser serien ofte.
4

HJÆLP tror jeg tænder på min lære

Hej allesammen. Jeg er en dreng på 13 år og tror virkeligt at jeg tænder på min kvindelige lære. Når hun kommer ind til mig/os får jeg tit de samme tanker igen og igen om at jeg tænder på hende.  
3

Ham fra 7.

Hej.   Jeg er en pige på 12 (snart 13) Jeg er kommet op og skændes med en fra 7 klasse.   Han kigger på mig, og slår mig. Han er begyndt og kalde mig for forskellige ting, og han har startet et rygte om mig.  
8

Hjælp! Super nervøs for at fremlægge!! ^~^ *~*

Jeg skal snart op til mundtlig prøve i dansk, men jeg ved at jeg kommer til at kikse i det, for alle mine tidlige fremlæggelser gik galt..  
6

mobbe offer

Jeg er i 7 år blevet mobbet. Jeg har prøvet at søge ind på andre skoler ,men er ikke kommet ind.   er det dumt at tænke at der kun er 3 år tilbage? Jeg bliver kaldt indelukket, pessimist, lærerens kæledække.  
3

Ny klasse og nyt "hjem"

Hej du   Min familie og jeg flyttede, for et par måneder siden, langt væk fra det sted jeg altid har boet. Det er der, jeg havde, og har stadig, hele mit liv.  
4

Skifte skole?

Hej,   Jeg går rigtig meget og overvejer at skrifte skole, men jeg har ofte svært ved at åbne mig op over for nye mennesker, fordi jeg er ret genert. Jeg vil faktisk ret gerne skifte, men jeg er virkelig bange for det m, og han heller aldrig prøvet det....  
9

Ny i klassen (lidt)

Hej jeg er en dreng på 13 som gerne vil have gode råd. Jeg startede på en ny skole i august. Jeg kunne og kan stadig lide en pige. Omkring 3 uger efter skrev jeg til hende på facebook. Jeg spurgte om hun ville være min kæreste....  
3

Lov til at skifte skole??

Hej Jeg har et virkelig stort PROPLEM mine forældre vil ikke give mig lov til at flytte skole og jeg er bare vildt ked af det fordi jeg føler mig slet ikke tilpas i klassen i frikvartererne går jeg tit alene rundt og føler også at jeg bliver vurderet på alt hvad jeg gør.  
4

Alene

Hej ? Jeg er en pige på 13 der til dagligt har det godt! I en dejlig klasse og en fantastisk familie. Pigerne fra min klasse er bare begyndt at holde mig meget udenfor... Jeg ved slet ikke hvor jeg skal gøre af mig selv når det sker.  
3

Led dreng i klassen

Hej. Jeg er en pige på 10 år gammel. Der er en led dreng i min klasse som mobber ALLE.   Vores lære har mere end mega mange gange talt med ham. Han siger kun spurgt og store fede læs lort.  
16

Jeg er Mærkelig??

Hej, jeg er en pige på 12 og jeg har nogle lidt andre interesser end de andre piger i mi klasse. f.eks. kan jeg godt lide at lave mad og bage og det er noget jeg gør hele tiden faktisk laver jeg mad hver dag og bager op til 2 gange om ugen.
6

Hjælp

Hej Jeg er en pige på 16 år, og jeg går i 9. klasse. Sagen er den, at jeg har en mistanke om, at der er en fra min klasse, der har en spiseforstyrrelse.  
2

Job

Hej jeg er en dreng 12 år og en ven på 11 vi vil gerne træne små børn i fodbold men ved ikke om vi må?   Har i nogle idéer?
8

Matematik..

Hej.. Jeg er en pige på 10 år (går i 4. klasse.) Jeg har det så sindsygt svært med Matematik.. Jeg kan så godt finde ud af lidt af det men det er ikke meget..  
5

Føler mig som askepot

Hej.. Jeg er en pige på 14 år som har lidt problemer med min familie. Som 3 årig mistede jeg min mor til kræft, og har kæmpet med det længe. Min far fandt en ny kæreste da jeg var 8 og de bor nu sammen, derfor har jeg fået en lillesøster mere.  
6

Jeg er bange for at være mig selv... :-(

Hej Jeg har længe overvejet at komme ud med det her, og jeg kan ikke rigtig snakke med nogle om det, så ville skrive det herinde. Jeg har et problem, og problemet er at jeg ikke tørre og være mig selv i skolen.  
2

Ny skole!

Hej :) mig og min familie er flyttet til en ny by for et par måneder siden. Der er bare det at jeg hader mit nye hus, den nye by og den nye skole.  
9

Pinligt!!

Vi var på lejrskole og skulle lave en sketch på vores lærer, vores lærer har en ret stor numse og jeg skulle spille hende!! Jeg fik to balloner under bukserne.  
2

Hade fag

Hej jeg er en 14 årig pige som hader mit linjefag   jeg har lyst til bare at pjække fra det jeg hader det virkelig virkelig meget,   er der nogen der har nogle gode råd til hvordan man kommer igennem de 3 timer.
3

Idræt.

Kære brevkasse. Hvis man har minstration og man har idræt dagen efter, og man vil bruger bind, og man vil helst ikke have at nogen får det at vide. Hvad skal man så gøre?  
4

Rygning i klassen

Hej jeg er elleve år og går i femte klasse.   Jeg fandt ud af at en fra min klasse røg ( han synes åbenbart det er sejt) og han har spurgt andre om de også vil.   De svarede nej men det er jeg bange for at han til sidst for overtalt de andre.
3

Elevrådet

hej måske er der nogle af jer der ude der er med i det og jeg vil vildt gerne være med i vores skoles elevråd men der er lige blevet valdt 2 idag det var en slags her og nu afstemning  
3

sygdom

hej jeg er en pige på 14 år som går i 8 klasse jeg har en meget sjælen sygdom i nyrene der er kun få i verden der har den jeg er derfor ik meget i skole og nu er de andre begyndt at snakke om hvorfor jeg ik så tit er der  
5

Efterskole er min største drøm

Hej. Jeg er en pige på 15 år og er enormt ked af det. Der er noget som går mig på, og som jeg tænker på HVER dag. Min aller aller største drøm er, at kunne komme på efterskole. Men mine forældre har bare ikke råd.
4

Hænger ud med...

Hej Alle sammen Jeg er en pige på 13, snart 14.. Jeg går i 7. klasse.. Jeg kunne godt tænke mig at vide om det er underligt at jeg hænger ud med klassen under..? - Altså 6. klasse. Og så at jeg hænger ud med drengene..?
10

Skoleskift

Hej jeg er en pige på 12 som går i 6. Klasse, jeg har et par venninder i skolen.   Jeg har haft det dårligt i min klasse i op til 3 år. Men jeg syntes ikke rigtig at mine venninder holder af mig.
7

Jeg kan ikke koncentrere mig

Hej jeg er en pige på 12 år   jeg har et stort problem for jeg kan ikke koncentrere mig og har haft det sådan siden jeg begyndte i skole jeg har flyttet klasse en gang pga. Det   jeg kan ikke hænge sammen og minder mest af alt om en zombie hvad skal jeg gøre?!
5

Træt af skolen - hvad skal jeg gøre?

Hejsa. Jeg er en dreng på 15, og jeg står med et ret alvorligt problem der kan have stor betydning på min fremtid. Sagen er den at jeg efteråret sidste år, kom ud i nogle lidt uforventede problemer som jeg slet ikke kunne holde op med at tænke på i ET HALVT ÅR, det var forfærdeligt, tro mig!
3

Fik ikke støtte af mor, men derimod skældud?

Hejsa, jeg er en pige på 12 år. Jeg går i en fritidsklub hvor mig og mine veninder begyndte at betale hundrede kroner hvert år for at gave en kanin hver.
7

Tom følelse

hej alle er en pige 15 år, som længe (1år) har gået med noget, jeg ikke længere kan holde ud. Siden sidste år har jeg haft sådan en tom følelse inden i..som om at jeg ikke skal nogle steder i livet, og at det hele er ligemeget.
6

træt af skolen

Hej, jeg er en pige på 14 der går i ottende klasse. I syvende klasse begyndte jeg at pjække utrolig meget, dog uden at lærene fandt ud af det siden jeg altid har været det der lille englebarn i skolen.
4

Plagiat

Hej. Mit navn er Nikolai og jeg er lige fyldt 15. Jeg går på efterskole, så jeg har lige fået ny lærer. Her kommer problemet. Vi skulle skrive en novelle, og det var jeg virkelig ikke i humør til.
8

Hader skole !!

Hej. :) Jeg er en pige på snart 13 år, der går i 7. Klasse.   Jeg kan normalt godt lide skole, men efter vi gik til sommerferie ændrede det sig.. :( Jeg har altid gået på denne skole, og jeg har altid haft mange venner. :)
5

Alene.

Hej.   Jeg går i 8 klasse på en måde, jeg for hjemmeundervisning på grund af at jeg lider af angst. Jeg har ikke været i skole i snart 1år nu, jeg har aldrig haft nogen venner som sådan men jeg snakkede med nogen.  
4

ikke plads

hej jeg er en pige på 12 snart 13   og jeg føler bare jeg overhoved ikke har tid til overs.   jeg skal både lave lektier. hjemmepilkter og være sammen med venner og holde mig i form.
5

Jeg bliver mobbet

Hej venner.   Siden jeg er startede på efterskole, er folk begyndt at se ned på, kalde mig grimme ting, og en masse andre ubehagelige ting. Jeg overvejer at droppe ud, men jeg ved ikke helt.   Hvad skal jeg gøre?
4

venner og veninder. klassen

Hej jeg er en pige på 13 år, jeg går i 7 klasse.   Jeg føler lidt som om folk fra min klasse ik kan lide mig, de siger i hvert i fald ad når de rør mig men det er kun drengene der gør det.   Jeg ved ik hvad det er jeg har gjort galt siden det.  
3

Skole problemer..Hjælp.

Hej, jeg er en glad pige på 12 år.   Når jeg skal i skole begynder jeg så stille at blive ked af det aggressiv .Jeg føler tit jeg ikke passer ind i min klasse selvom de behandler mig godt<3 Jeg føler mig bare på nogen punkter forkert..  
3

9. Klasse på efterskole?

Hey there Jeg er en pige på 15, som skal starte på efterskole i niende klasse efter ferien. Jeg har haft svært ved at vænne mig til tanken, faktisk. Hver gang nogen snakker om efterskole med mig, taler jeg uden om og hver gang jeg tænker på efterskole bliver jeg mega nervøs.
4

Hun føler sig udenfor

Hej vi er 2 bedste veninder og vi har et problem!   Vi har en anden bedste veninde som vi elsker rigtig højt men problemet er at vi tror hun føler sig udenfor ! Hun er både ordblind og talblind og har det derfor meget svært ?  
11

Jeg føler mig ensom

jeg har et rigtig stort problem, jeg føler mig virkelig ensom! Jeg har kun en ven som jeg kan være sammen med, og hun kan jo ikke være der vær dag så de dage hun ikke er der græder jeg så meget at jeg må blive hjemme.