Sådan kan ensomhed føles

ALT DET ALLE TÆNKER, MEN INGEN TALER OM

Følelsen af ensomhed kan være meget forskellig fra person til person. Her kan du læse udtalelser fra børn, som har skrevet ind til BørneTelefonen om deres følelser om ensomhed.

Dreng, 13 år:

”Jeg er en mega computer nørd men ingen i min klasse syntes jeg er interessant. Jeg er bange for at jeg ender lonely og ingen venner har.”

Vil du dele din egen følelse af ensomhed med andre?

At dele sine egne følelser om ensomhed kan både virke rart at komme ud med og hjælpe andre, der måske har det på samme måde, men føler sig alene med det. Hvis du har lyst til at dele, hvordan du oplever følelsen i dit eget liv, kan du skrive det nedenunder.

Bemærk: Det bliver ikke sendt ind til brevkassen, og derfor får du heller ikke et svar fra en voksen eller andre børn. Hvis du ønsker det i stedet, kan du skrive til brevkassen her.

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat