Brevkassen/ Vold

vold og skæld ud

jeg glemte engang at børste tænder

så tog min far og slog mig og tog min ipad og låste mig inde

Kære dreng på 10 år
Tak for dit brev. Det lyder ikke rart, at din far blev så gal, da du glemte at børste tænder, at han straffede dig på den måde. Det er slet ikke noget han må gøre mod dig. Jeg håber meget, at han bagefter kom til fornuft og fik sagt undskyld til dig. Og jeg håber også, at det aldrig nogensinde sker igen!
Sagen er jo den, at det din far gjorde slet ikke er i orden! I Danmark har vi nemlig regler for, at man ikke må slå sine børn eller låse sine børn inde. De regler er lavet så forældre ved, at det er forkert og forbudt. Så vi kan passe på børn, og fordi vold gør børne bange og er usundt både for børn og voksne.
Jeg synes, det var rigtig godt, du sendte brevet. For jeg tænker, at du nok blev bange og ked af det, og det slet ikke var rart det han gjorde ved dig - det kan jeg godt forstå.  Det er stærkt, at du så skriver ind til os. Måske skrev du bare for lige at fortælle om det?  Måske havde du lyst til at høre, hvad vi på BørneTelefonen tænkte om det?
Jeg ved ikke, om du har fortalt det til nogen andre? Hvis du ikke har, og det stadig er noget, du går og tænker på. Eller hvis du sommetider bliver lidt bange for din far, fordi han kan finde på at blive så gal. Så synes jeg, at du skal fortælle det til en sød voksen...måske en lærer i skolen eller en anden? Hvem mon du tænker vil være god at sige det til? 
Jeg ved nemlig fra andre børn, som har oplevet noget lignende, at det kan være rigtig godt, at man fortæller om de ubehagelige ting. Så man kan få hjælp, så det ikke sker igen.  Er der en sød voksen, som du kunne have lyst til at snakke med - eller som du eventuelt kunne vise dit brev til..?
Nogle børn vil helst tale med en person, som de ikke kender i virkeligheden. Hvis du også har det sådan, så er du meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116111 og tale med en sød rådgivere om, hvad du går og tænker på...og hvordan vi kan hjælpe dig.
Knus og kærlige hilsner fra 
BørneTelefonen.

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.