Brevkassen/ Sygdom

Symdomme

Hej.

Mit problem er at jeg har det dårligt hver dag....

Mine forældre er skilt. Min far bor i polen. Min far er sociopat (ingen empati). Flere mener at min mor har skizofreni. Min store søster har Autisme og aspergers. Min store bror Har tourettes.

Da min storebror var 7 kom han i pleje familie, da min mor ikke kunne styrer ham.

Og min Storesøster flyttede hjemme fra da hun kun var 16 år gammel, fordi hun ikke kunne med min mor - min søster forsøgte 2 gange efter det selvom pga. vores mor. Min store søster har altid haft det svært med at gå i skole. Og min mor har bøvlet i flere år med at få hende i skole. Men min søster mødte aldrig op. Og hun er nu, efter mange års kamp, blevet førtidspensionist.

Og efter alt dette, så tænker min mor slet ikke på mig, og jeg har for det meste altid skulle klare mig selv - da min mor har haft travlt med mine søskene. Men nu kan jeg ikke klare det mere...

Jeg har det dårligt på flere måde, for det første er jeg sikker på at jeg har ADHD, Og jeg har sikkert også sukkersyge. Og ingen vil høre på mig... ;-( Og jeg har brug for hjælp... Nårh jeg har prøvet at snakke med min mor om det, så snakker hun bare uden om. Så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere....

Håber i vil hjælpe mig, for jeg har søgt hjælp før, uden at jeg blev taget seriøst....


Kære pige på 17 år


Tak for dit ærlige brev. Du har haft en svær barndom med mange svigt, og du fortæller, at du tit har måttet klare dig selv. Du har levet med de vanskelige betingelser i mange år, men nu kan du ikke mere.


Det kan jeg godt forstå, for du har også brug for at blive set og respekteret som den, du er. Det har der desværre ikke været overskud til i din familie gennem din opvækst.


Det er fint, at du har prøvet at snakke med din mor om det, men hun har stadig ikke overskud til at lytte til dig.


Derfor vil jeg foreslå, at du henvender dig til din kommunes anonyme Ungerådgivning. Du kan finde oplysningerne om rådgivningen på kommunens hjemmeside. Her vil en rådgiver lytte til dig og sammen med dig finde ud af, hvad der skal til, for at du kan få det bedre.

Hvis du tænker, at det kan blive svært at snakke med en rådgiver, synes jeg, at du skal medbringe dit brev, hvor du meget fint beskriver din situation. Du kan måske også få hjælp af en bisidder fra Børns Vilkår til møde med kommunen. En bisidder er en person, der vil støtte og hjælpe dig til møder og kan oplyse dig om dine rettigheder. Du kan læse mere om vores bisidderordning og om, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil have en bisidder.


Det er ikke rart at gå rundt med tanker om sygdom, som du gør. Derfor vil jeg foreslå, at du går til din læge og snakker med ham/hende om, at du tror, at du måske har ADHD og sukkersyge. Det er lægen, der kan vurdere begge dele, og lægens arbejde er jo netop at undersøge for evt. sygdomme, som man selv har en mistanke til.


Hvis du har brug for det, skal du vide, at du altid kan ringe eller SMS'e til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på vores UngeChat. Her er der rådgivere, der har god tid til at lytte til dig.


Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.