Brevkassen/ Seksuelt overgreb

Hvad skal jeg gøre?

Min farfar har krænket mig ved og tage på mig. Og så har min fars side af familien, prøvet på og vende min bror imod mig. Skal lige siges jeg forguder min bror.

Og så har jeg været inde for at snakke med min farfar, den 26 december. Fordi min far ville have det ud af verdenen. Så har de bildt min bror ind at jeg har sagt undskyld, hvilket jeg ikke har. Og det ved både min far og jeg. Og vi begge har sagt det ikke passer.

Men min bror ringede til min far først og så mig nytårs aften, om natten. Og svinede os til på det groveste. Og nu igår ville jeg snakke med ham om det. Men han fejede mig direkte af. Jeg er så utrolig ked af det!

Føler jeg står i enemandsland! Føler det kun er mig der kender sandheden og tror på det.. Hvad skal jeg gøre? Er virkelig ked af det.. Og det går udover min skole. Og er bange for at blive smidt ud, fordi jeg har nemt ved og bryde sammen eller også at jeg bliver hidsig hurtigt og går amok på folk. For har oveni ADHD..

Håber i kan give mig et råd eller noget hjælp..


Kære pige

Tak for dit brev. Nu ved jeg jo ikke, hvordan du selv havde det med den løsning, men jeg gætter på, det må have været hårdt for dig at skulle se din farfar den 26. december, fordi din far ville have det ud af verden. Og her bagefter har det så åbenbart alligevel givet anledning til noget ballade i din familie.  Du beskriver flere problematikker i dit brev og jeg vil forsøge at besvare dem så godt som muligt. Du skriver at du forguder din bror, men at din fars side af familien har vendt ham imod dig ved at sige, at du har sagt undskyld. Det kan jeg godt forstå, du er ked af. Det er slet ikke i orden, at de har vendt ham imod dig, og det er rigtigt svært når én man er rigtig glad for, ikke tror på hvad man siger og er vred på én.    Du skriver at både din far og dig ved, at det ikke er rigtigt, at du har sagt undskyld, men du skriver ikke, om du har en mor, som evt. kunne hjælpe dig? Hvis du har det, kan det være at du kan spørge hende om at hjælpe med at tale med din bror? Jeg ved ikke, om du og din far har forsøgt at tale med din bror sammen? Det kunne være, at det er nemmere, hvis I er to, der står sammen om at fortælle, at du ikke har sagt undskyld, og at din farfar har krænket dig ved at tage på dig. 
Hvis ikke du har lyst til nogen af de ting kunne det være du skulle prøve at skrive et brev til din bror? Måske det er nemmere for dig at forklare din bror, hvordan du har det og hvor ked af du er over at han ikke tror på dig. Ulempen ved et brev er, at din bror hvis han er for vred kan vælge at smide det ud, men måske det er et forsøg værd..? 
  Du skriver at du føler dig i enemandsland, og det kun er dig der kender sandheden og tror på det. Det er svært at have det sådan, er der mon nogle andre voksne, du kan betro dig til? Det er et stort ansvar at stå med det alene, så det kunne måske være en ide at finde en voksen at tale med? En lærer, et familiemedlem (fra din mors side) eller en anden du stoler på? 
  Det rigtigt ærgerligt at det går udover din skole, men når man har det svært derhjemme, kommer det som oftest til at påvirke èn i skolen også. Hvis ikke du har lyst til at fortælle det hele til en lærer, kunne du måske bare fortælle dem, at du har det rigtigt svært med nogle private ting i øjeblikket. Fortælle at du godt ved, at du har nemmere ved at bryde sammen, blive hidsig og gå amok på folk, men du gerne ville have det var anderledes. Måske de vil være søde at forstå, at det bare er rigtigt svært for dig i øjeblikket? 
  Jeg håber, du kan bruge nogle af svarmulighederne, og at det lykkedes for dig at få et godt forhold til din bror igen. Hvis du har brug for at tale med en voksen, som du ikke kender, måske for at høre om nogle flere ting, kan du altid kontakte os på BørneTelefonen på 116 111 eller BørneChatten her på siden, begge steder sidder der voksne rådgivere klar til at snakke med dig. 

Mange hilsner fra BørneBrevkassen

Lyder ikke sjovt

Hej jeg har også ADHD jeg tager piller hver dag og det er ikke sjovt men fedt du også har det det er overhovedet ikke sjovt

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.

Har du haft sex uden at ønske det?