Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vold i hjemmet, over 18

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Mange tak for dit brev. Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse, du har oplevet med din far, og efterfølgende med begge dine forældre, hvor du følte, at de ting du sagde, blev dårligt modtaget og grinet ad. Jeg synes, det er rigtig flot, at du har taget snakken med dine forældre og prøvet at få dem til at se, at det ikke er sådan, du vil behandles, og at du vil kunne føle dig tryg i dit eget hjem, hvilket jeg i allerhøjeste grad også mener, at du har ret til.
Du skriver, at du ikke følte, du gjorde noget galt, og det lyder bestemt heller ikke sådan. Men lige meget om du gjorde noget eller ej, så må din far ikke slå dig. Det er vold og en kriminel handling, der kan straffes.
Du skriver, at du har ondt indeni nu, fordi du ikke føler dig tryg hjemme, og du spørger, om du har mulighed for at få udeboende su, så du kan flytte hjemmefra. Hvis du i forvejen er studerende, kan du få udeboende su, når du er over 18 år. Derudover er der mulighed for at tage et su lån, hvis du ikke med su’en har råd til at bo for dig selv.
Selvom du vælger at flytte hjemmefra, tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at du får bearbejdet din oplevelse og måske får talt med dine forældre om det igen, og får gjort dem klart hvor alvorligt det var for dig, og hvilke konsekvenser det har fået. Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at du ikke går med disse tanker og følelser selv. Måske du har en veninde, du kan tale med, en lærer eller måske en anden, du føler dig tryg ved, og som kan lytte uden at komme med for mange gode råd..?
Nogen gange kan det også være rart at høre andre, hvad de tænker, så hvis du har lyst eller brug for det, er du meget velkommen til at ringe eller sms'e ind til BørneTelefonen på 116111. Det kan man også, selv om man er fyldt 18.
Rigtig meget held og lykke.
Kærlige tanker, BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat