Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vold derhjemme

hejsa,

jeg er en pige på 15 år, jeg er blevet opvokset af min mor min forældre blev skilt da jeg var 5.
Jeg har selvfølgelig kontakt med min far. mig og mine far har ikke rigtigt problemer jeg rejser med ham hvert sommer. Osv 

jeg spurgte her forleden min mor hvem det var der havde forældremyndigheden. Hun sagde så at det var dem begge

problemet med min mor er at vi tit skændes hun har flere gange kvalt mig og slået mig kastet, ting efter mig osv.

jeg har flere gange sagt til mig selv at det hele nok skal gå men de bliver bare værre og værre.

Jeg har fortalt min far om det han har sagt at han ville snakke med min mor om det men så har jeg sagt til ham at han ikke skal. Fordi at jeg var bange for hvad det var at hun ville sige.

Jeg kan seriøst ikke mere jeg har holdt ud i næsten 4. År

hvad skal jeg gøre og jeg ville seriøst ikke bo hjemme længere.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det godt, at du allerede har talt med din far om det. Så ved du, at han ved det. Nu har du skrevet her til og jeg vil beskrive de ting, jeg ser kan være mulige for dig og dine forældre. 

Det er jo på ingen måde ok, at din mor bruger vold mod dig - at hun har kvalt dig, slået dig og kaster ting efter dig. Det er jo faktisk forbudt at bruge vold. Derfor tænker jeg, at det ville være godt at din far tager ansvar for, at du også får det godt hjemme hos din mor. Det kunne han gøre ved at snakke med din mor om det - og han kunne/bør faktisk underrette (fortælle eller skrive til) kommunen om, at du bliver udsat for vold hjemme hos din mor. Når man underretter om vold, så har kommunen nemlig pligt at undersøge det nærmere og vurdere hvilken hjælp, der kan være brug for hjemme hos din mor.

Jeg ved ikke, om du vil have mod på blive boende hos din mor, hvis der kommer hjælp til, at din mor ikke bruger vold?  Men, jeg fornemmer lidt i dit brev, at du gerne vil flytte til din far eller i hvert fald ikke bo hjemme. Mon du har talt med din far om, om du kan bo hos ham? Hvis det er muligt at bo hos din far, kan dine forældre mødes og snakke om det. De kan/din far kan også kontakte Statsforvaltningen for at bede om at mødes med din mor, så de sammen kan tale sagen igennem med en rådgiver. 

Du har også mulighed for at bruge din intiativret til at skrive til Statsforvaltningen, så indkalder de dine forældre til møde, så de kan tale om dit ønske om at bo hos din far. Du kan bruge vores vores redskab til det https://bornetelefonen.dk/skilsmisse-rettigheder. Her kan du også læse om, at BørneTelefonen også kan hjælpe dig med en bisidder - en voksen her fra, som hjælper dig. Det har du mulighed for at få, hvis du skal til møde i Statsforvaltningen eller i kommunen, fx hvis du vil bo et andet sted end din mor eller far. Eller du vil tale med kommunen om den vold, din mor bruger mod dig.

Du kan også ringe direkte til Statsforvaltningens Børnenes Skilmissetelefon på 20 60 05 50 - Mandag - fredag: kl. 11-16 og tale med en rådgiver om det, der sker hjemme hos din mor og dit ønske om at bo hos din far. Du kan læse mere her: http://www.statsforvaltningen.dk/site.aspx?p=8905  Men måske er det nemmere at ringe ind og få en snak om det. Det er i hvert fald vigtigt, at de ved, hvad der sker hjemme hos din mor. Nogen gange kan man få et bedre forhold til en forældre, når man ikke bor sammen. Måske kunne det blive sådan for dig og din mor? 

Jeg håber, at du har fået et overblik over, hvad du kan gøre og hvad din far og mor også kan gøre for, at det bliver godt for dig. Det kan også være, at du har brug for at tale med en anden god voksen, som du kender eller synes er ok for dig.

Du er også meget velkommen til ringe eller skrive ind til BørneTelefonen 116111 - så kan du vende det med os, hvis du har brug for det.

Du lyder til at kunne mærke, at nu er det for meget. Det er stærkt at du mærker efter og gør noget for at få hjælp, så der kan ændres på det, der ikke er godt for dig. Den styrke håber jeg, at du kan bruge til at få hjælp til at få det godt.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat