Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vold

Hej mit navn er B, jeg er 15 år.

Jeg er både blevet udsat for fysisk og psykisk vold af min mor, og kan snart ikke klare mere. da jeg var lille og min mor og far stadig boede sammen var min mor også meget voldelig, vis man kan sige det sådan. Hun kunne blive så sur at hun råbte mig lige ind i hovedet spyttede på mig.

Har også som 4 årig oplevet at jeg have brugt hendes læbestift. Hun blev så sur at hun tværede den ud i ansigtet på mig og skældte mig mega meget ud. Hun havde også flere gange, taget fat i mig og sådan løftet mig op og banket mig ind i væggen. Og så råbt af mig, og bag efter (vi havde sådan en gang fra stuen/køkkenet der gik hen til en dør hvor der er en trappe ned til entreen) skubbet mig der ud så jeg var ved at falde ud over trappen og så smækket døren efter sig. Jeg har virkelig oplevet meget den gang.

Men det meste har jeg lukket ude. Nu bor vi i en lejlighed fordi min mor og far er skilt. Og det har de været i 6 år. Min mor har inden for de sidste år også været meget voldelig. Hun har skubbet mig, rusket i mig, hun har også taget fat i mig og kastet mig ind i min seng. Jeg glemmer heller ikke en dag hvor hun hev mig ind under vores bruser tændte for det kolde vand og bare gjorde sådan så jeg ikke kunne få luft. Altså kvalte mig med vand og hun har også vasket min mund med sæbe. Jeg har også oplevet at hun sætter en pude op for mit ansigt og slår på den med knyt næver og også gjort så jeg ikke kunne få luft. Hun har tyret ting efter mig, revet mig i håret. Hun har også truet mig og sagt, ”jeg kan ikke love for hvad jeg gør ved dig”, ”Jeg dræber dig” hun har virkelig truet mig med mere end det her. Hun har også sagt alt muligt med at jeg intet var værd, jeg er en ludder og alt muligt shit, Jeg virkelig ikke orker at skrive.

Hun har også svinet min far til og det bryder jeg mig virkelig ikke om. Jeg har det også som hun kun vil skændes. Jeg har prøvet flere gange hvor jeg kommer hjem efter at have været sammen med en veninde. Og så prøver hun nærmest at starte et skænderi og jeg prøver at tage det pænt. Så forbyder hun mig at se min veninde igen. Fordi hun påvirker mig og er en lille so og alle mulige grimme ord. Hver gang hun har gjort sådan noget, går der noget tid. Så kommer hun ind og siger hun ikke mener det og hun er ked af det.

Og når noget ikke lige går efter hendes hoved bliver hun også sur. Hun manipulerer med en. Jeg kan sige noget og så et måned senere ændre hun det. Der er også nogle gange jeg må give hende ret i ting. Som jeg overhovedet ikke er enige i, for ellers bliver hun bare ved og bliver stik tosset. Og når man så har givet hende ret så bruger hun det mod en i en anden samtale. Altså har det hun gjort når hun har talt om min far.

Jeg er gået så psykisk ned at jeg har gjort skade på mig selv, (skåret, taget pernodiller fordi jeg har/havde det så dårligt til hverdag. Kunne finde på at tage 2-3 pernodiller på en dag) Jeg føler sjælendt at jeg er god nok, jeg føler alt er min skyld og jeg kan virkelig hurtig blive sur, jeg kunne finde på at tage kvælertag på en. Slå en lige i hovedet. Jeg gik nærmest i black out og kunne ikke huske hvad jeg havde gjort. Det er noget af det værste jeg ved.

Der er sikkert en masse ting jeg kunne sige mere om. Men orker virkelig ikke. Det får mig i så dårligt humør!! ;( jeg ved heller ikke hvor mine grænser er og jeg kan ikke sige fra!! ;( Men jeg har søgt hjælp og i morgen skal jeg til samtale med min mor, AKT-lære, skole psykolog og min klasse lære. Hvor jeg vil fortælle det her og sige jeg gerne vil flytte hjem til min far eller hos min veninde. For kan ikke klare mere. Jeg tænker på hvad der er bedst for mig selv.

Og jeg vil ikke snakke med min mor om det alene så derfor siger jeg det i morgen. Og hvis man kan og det er muligt. Så flytter jeg samme dag!!
Kærlig hilsen mig. Håber i kan hjælpe.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år, tak for dit brev med titlen "Vold".

Jeg kan godt forstå, at du ikke synes det er rart, alt det der er foregået mellem dig og din mor!
Men jeg synes det er godt, at du selv har søgt hjælp i denne situation, og at der skal være et møde mellem dig, din mor, din AKT-lærer, klasselærer og skolepsykolog. Hvor må det have krævet stort mod og styrke at skrive brevet og at bede om det møde. Det er virkelig flot, at du på den måde har sagt fra og bedt om at blive hørt. Mødet har jo allerede fundet sted, når du læser mit svar. Fik du mon sagt det du ville, og også at du gerne vil flytte hjem til din far?

Jeg tænker på, om din far også var med til mødet - og også om han kender til dit ønske om, at du gerne vil bo hos ham? For det er jo vigtigt, at I får snakket sammen om det her.

Måske kan du også få hjælp hos skolepsykologen til at få gjort noget ved din situation, han/hun var jo med til mødet?

Hvis nu du ikke fik dit ønske opfyldt til mødet, tænker jeg stadig, at der er den mulighed, at du kan få hjælp hos din kommune, hvor du skal snakke med en socialrådgiver om det. Det kan være, der er en skolesocialrådgiver knyttet til din skole, som kan hjælpe dig med dette. Ellers kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med af de søde rådgivere om evt. at få en bisidder med til et møde med kommunen. En bisidder er en voksen, som kender en masse til børns rettigheder, og som kan sørge for at der bliver lyttet til dig. Vi har hjulpet rigtig mange børn, der havde det svært, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. Hvis du har lyst, kan du læse lidt mere om, hvad en bisidder kan hjælpe dig med her >>, og så kan du tænke lidt over, om du har lyst til at ringe til BørneTelefonen og få hjælp til at få en bisidder. Du kan også sende en SMS til 116 111, hvis det føles lettere at skrive det i første omgang.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat