Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år, tak for dit brev med titlen "Vold".

Jeg kan godt forstå, at du ikke synes det er rart, alt det der er foregået mellem dig og din mor!
Men jeg synes det er godt, at du selv har søgt hjælp i denne situation, og at der skal være et møde mellem dig, din mor, din AKT-lærer, klasselærer og skolepsykolog. Hvor må det have krævet stort mod og styrke at skrive brevet og at bede om det møde. Det er virkelig flot, at du på den måde har sagt fra og bedt om at blive hørt. Mødet har jo allerede fundet sted, når du læser mit svar. Fik du mon sagt det du ville, og også at du gerne vil flytte hjem til din far?

Jeg tænker på, om din far også var med til mødet - og også om han kender til dit ønske om, at du gerne vil bo hos ham? For det er jo vigtigt, at I får snakket sammen om det her.

Måske kan du også få hjælp hos skolepsykologen til at få gjort noget ved din situation, han/hun var jo med til mødet?

Hvis nu du ikke fik dit ønske opfyldt til mødet, tænker jeg stadig, at der er den mulighed, at du kan få hjælp hos din kommune, hvor du skal snakke med en socialrådgiver om det. Det kan være, der er en skolesocialrådgiver knyttet til din skole, som kan hjælpe dig med dette. Ellers kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med af de søde rådgivere om evt. at få en bisidder med til et møde med kommunen. En bisidder er en voksen, som kender en masse til børns rettigheder, og som kan sørge for at der bliver lyttet til dig. Vi har hjulpet rigtig mange børn, der havde det svært, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. Hvis du har lyst, kan du læse lidt mere om, hvad en bisidder kan hjælpe dig med her >>, og så kan du tænke lidt over, om du har lyst til at ringe til BørneTelefonen og få hjælp til at få en bisidder. Du kan også sende en SMS til 116 111, hvis det føles lettere at skrive det i første omgang.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat