Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vold

Hej BB

Jeg har et problem min far er voldelig, og jeg tør ikke sige det til nogen.
 
Han har for 4 år siden, sloget Mig med et bælte, mange gange!

Og min mor giver mig hele tiden skylden for det Mine søskende har gjordt

Hvad skal jeg gøre?

Please svar

PS Det gør de stadig!

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,Tak for dit brev! Jeg kan godt forstå, du spørger om hjælp, for det lyder bestemt ikke som om, at det er særlig trygt eller rart for dig at være hjemme hos jer.

Du fortæller, at din far er voldelig og at han tidligere har slået dig meget voldsomt. Jeg kan godt forstå, at du stadig tænker på det og bekymrer dig om, at han måske finder på at gøre det igen.
Jeg synes at du skal vide, at man i Danmark ikke må slå børn, det er derfor slet ikke i orden at din far slår dig. Jeg ved fra andre børn, at det kan være svært at fortælle til andre voksne, når man bliver slået, du er altså ikke den eneste der ikke tør sige det til nogen. Det er rigtig modigt af dig at skrive her ind, og jeg kunne godt tænke mig at bede dig bruge det mod igen, ved at fortælle en anden voksen hvordan det er hjemme hos dig, hvad tænker du om det? Du skriver også, at din mor altid giver dig skylden for det, dine søskende gør. Det kan jeg godt forstå, du bliver ked af, og jeg kan også godt forstå, hvis du synes, at det ikke er retfærdigt, har du mon forsøgt at tale med hende om det? Jeg spørger om det, fordi hun måske ikke er klar over at det er sådan du føler det og det måske slet ikke er hendes mening at give dig skylden for alt, giver det mening når jeg skriver sådan? Jeg tænker også, om hun mon ved, at din far har slået dig og stadig er voldelig? Og, hvis hun ikke ved det, vil hun så være god at fortælle det til? Hvis ikke du tror at din mor kan hjælpe dig, hvem er du så tæt på? Er der en i din familie, som du taler godt med, eller måske en lærer på skolen, eller en helt anden. Det er ikke altid vigtigt hvem det er, bare det er en voksen og en du har tillid til.Jeg kommer også til at tænke på, hvor gamle dine søskende mon er? Er det mon mindre søskende? Eller har du også en eller flere større søskende? Måske har du en storesøster eller en storebror, som du ville kunne fortælle det til?Hvis du syntes det er svært at tale om det, så kan det måske være en hjælp for dig, hvis du viser den voksne dit brev og mit svar? Hvis du først viser en voksen brevet, kan I måske tale om det bagefter. Sådan ved jeg, at der er andre, der har haft gjort, når de har fortalt noget svært til nogen.Jeg håber mit svar er hjælpsomt for dig, ellers må du meget gerne ringe til BørneTelefonen på 116 111, eller skrive til BørneTelefonens Chat eller sms.Med ønsker om alt det bedste, BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat