Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vold

Hvor længe kan ens stedfar sidde i fængsel hvis man er blevet slået af ham?:i

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 årDet er retten, der bestemmer, hvor lang en straf man skal have, og det afhænger af, hvor slemt det, som man har gjort, har været. Så det kommer meget an på, hvad der har været sket. Desværre er det derfor ikke et spørgsmål, som vi kan svare dig helt præcist på. Det er retten, som vurderer det. Har din stedfar mon været i retten? Måske ville du kunne finde lidt nærmere svar på dit spørgsmål ved at kontakte en af de politibetjente, som har haft sagen hos politiet. Hvis din stedfar har slået dig, så har du måske allerede talt med en betjent? Politiet kan dog heller ikke præcis sige, hvor lang tid din stedfar kommer til at være i fængsel, da det som sagt er retten, der bestemmer det, men de kan fortælle dig, hvad strafferammen er for det, din stedfar har gjort. Strafferammen betyder, hvor længe man mindst kan sidde i fængsel, og længe man max må sidde i fængsel for en forbrydelse. Det tror jeg er mit bedste bud på, hvor du kan finde et nogenlunde svar på dit spørgsmål. Kunne din mor eller en anden mon hjælpe dig med det? Jeg kan ikke lade være med at tænke – ud fra det du skriver - om du mon bekymret for, når han kommer ud? Du skal vide, at du er meget velkommen til at kontakte os igen, hvis du har brug for at tale med nogen om den situation, som du er i. Så kan du enten skrive igen her til brevkassen igen eller chatte, ringe eller sms´e til BørneTelefonen. Nummeret er 116 111, og det er gratis og anonymt.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat