Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vil ik bo hjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Du kan være helt sikker på, at dit brev ikke går videre til nogen, for BørneBrevkassen er en anonym rådgivning. Når man er anonym betyder det, at man ikke oplyser navne eller andre kendetegn til hinanden, så du kan være helt tryg. Det er godt, at du har skrevet brevet, for det lyder som om du har brug for hjælp.

I Danmark står der i loven, at det er forbudt at slå børn. Det er også forbudt at ydmyge børn, for det er også en slags vold, bare mod sjælen i stedet for mod kroppen.

Du har ret i, at det er kommunen, der skal hjælpe børn og deres familier, når der er vold i familien. Men jeg kan godt forstå, at du er bange for, hvad der vil ske med dig, hvis du henvender dig til kommunen.

Jeg vil foreslå, at du i første omgang ringer eller skriver til

www.etniskung.dk
. Rådgivningen der er også anonym. Du kan ringe på tlfnr 70277666. Her er der rådgivere, der er vant til at snakke med unge, hvis familier kommer fra et andet land, og de vil kunne fortælle, hvordan du bliver hjulpet bedst muligt.

Du skal også vide, at Børns Vilkår kan hjælpe dig med en bisidder. Det er en person, der kan støtte og hjælpe dig til møder f.eks. med kommunen, hvis du beslutter, at kommunen skal have at vide, hvordan du har det i din familie. Du kan læse mere om vores bisidderordning her >>.

Jeg håber, at mine råd til dig kan bringe dig lidt videre, så du får en mulighed for at få det bedre. Det er en svær situation, du er i, og jeg synes, det er flot, at du har fået skrevet brevet til BørneBrevkassen.

Du skal vide, at du også er velkommen til at ringe til BørneTelefonen eller logge dig ind på Børne/UngeChatten, hvis du har brug for at snakke med en rådgiver der. Du kan være helt tryg ved at gøre det, for begge rådgivninger er anonyme, og dine forældre kan ikke se, at du har ringet til os. Nummeret er 116 111, og der er åbent på hverdage kl. 11-23 og i weekenden kl. 11-19.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat