Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venindes mor slår

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det bare godt, at din veninde har dig! Du er en rigtig god og omsorgsfuld veninde. Jeg kan godt forstå, at du bliver bekymret, og at du gerne vil hjælpe hende.

At slå sine børn er jo en rigtig alvorlig ting. Det er jo faktisk ulovligt.
Men det kunne lyde som om, at din venindes mor også har brug for hjælp. Hun har brug for hjælp til at stoppe med at være så hård ved din veninde. Det er IKKE din venindes ansvar at hjælpe hende. Så det er vigtigt, at din veninde får noget hjælp til situationen. 

Jeg tænker, at du skal fortælle det til en voksen, som kan hjælpe dig/jer med at få den rigtige hjælp til din veninde. Ville du måske kunne tale med dine forældre om det? Dine forældre har pligt til at kontakte kommunen, som skal hjælpe i sådan en situation. Der er mange, der bliver nervøse, får de hører om kommunen. Men kommunen kan hjælpe i sådan en situation, så din veninde er i sikkerhed, og sådan at hun og måske moren, kan få noget hjælp til at få det bedre.

Du kan også foreslå din veninde at ringe til kommunen og tale med en socialrådgiver deroppe. Her kan hun fortælle, hvad der sker der hjemme og socialrådgiveren kan tale med hende om, hvad der er af muligheder i hendes situation. Hun kan også ringe anonymt til at starte med, hvis hun vil. 

Din veninde har også altid mulighed for at ringe eller skrive til BørneTelefonen på telefon, chat eller sms. Her kan hun få en snak om det hele og vi kan også hjælpe hende med, at få noget hjælp. 

Din veninde er heldig at have dig! Og jeg håber også, at du får talt med nogen om det, da det kan være svært at gå med alene, når man er bekymret.

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat