Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Oplever jeg vold?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du bliver i tvivl om, det var vold. Der findes nemlig flere former for vold og nogle gange kan det være svært at vide, hvad der er hvad.

Jeg fornemmer, at din fars reaktion var over grænsen for, hvad du tænker er okay. At snakke ned til et barn og give det skylden for at han har det dårligt i skolen, tage ham i armen og ryste ham, synes jeg bestemt heller ikke lyder som noget, der er okay. Det er vold - både den psykiske og den fysiske.

Uanset hvad din lillebror har sagt eller gjort, underskylder det ikke, det jeres far gjorde. Din lillebror har tydeligvis brug for en voksen at snakke med, når det hele er svært i skolen og det er naturligt gerne at ville snakke med sine forældre om sådan noget - og det skulle forældre gerne kunne, uden at blive så voldsomme.

Jeg tænker, at det kunne være godt for dig at få snakke med en anden voksen om det - både for at du selv kan få sagt det højt, men den voksne kan også være en hjælp til at få sagt til din far, hvad du tænker og føler, når han bliver så vred. Det synes jeg, at han skal vide, så han kan tænker over, at han ikke skal reagerer så voldsomt en anden gang.

Hvem den voksne skal være, kan du tænke lidt over eller måske har du en god voksen i tankerne? Det kunne være din mor eller en god lærer. Hvis din far og mor ikke taler så godt sammen, kunne det også være en af dine bedsteforældre. Du kan eventuelt overveje, at vise dem dit brev og det svar, som du har fået - det kan være hjælpsomt at have noget at snakke ud fra.

Hverken du eller din bror skal stå i en sådan situation igen, og derfor er det vigtigt, at få sagt fra og få sagt det højt; så I kan få god hjælp til at få det godt sammen.

Hvis du får brug for at læse mere om "vold i familien” kan du kigge på vores hjemmeside lige her: https://bornetelefonen.dk/tema/vold-familien

Du er også velkommen hos os på 116111

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat