Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobning på efterskolen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16
Tak for dit brev. Jeg bliver helt chokeret, når jeg læser, hvad du har været ude for på efterskolen. Det er meget groft og helt uacceptabelt, den måde du er blevet behandlet på af de drenge. Det må være meget ubehageligt for dig og bestemt ikke noget, du skal finde dig i.

Jeg vil meget anbefale dig at sige det til dine forældre og forstanderen eller en lærer på efterskolen hurtigst muligt. Når du ikke har sagt noget, kan jeg forestille mig, at du måske har holdt dig tilbage, fordi de enten har truet dig til at holde mund, eller du har været bange for at det blev værre. Er det mon rigtigt gættet?

Jeg vil tro, at drengene bliver bortvist fra skolen, når det kommer frem, hvad de har gjort. 
Hvis du har lyst til at snakke det igennem med en rådgiver først, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, eller evt. skrive en sms på samme nummer.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat