Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mishandlet af lærer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du fortæller om din skolegang og din frygt for, at fortiden skal vende tilbage til dig.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du må være en utrolig stærk pige… Med alt det du har været igennem, og alligevel klarer du dig, selvom du har det svært… Jeg synes, det er rigtig flot, at du har overskud til at skrive et brev ind til os. Jeg håber virkelig, at vi kan hjælpe dig lidt videre, så du også kan blive glad for din hverdag.

Jeg tænker, at de ting, du har været igennem, har sat nogle dybe spor hos dig, som man ikke bare lige kan fjerne… Selvom du fortæller, at de lærere, som mishandlede dig, nu er fyret og ikke arbejder på din skole mere, så har du stadig nogle sår på sjælen, som ikke er helet, og som jeg tænker, du har brug for hjælp til at pleje og på sigt hele helt op… Dog skal du nok indstille dig på, at dine sår aldrig vil forsvinde… Der vil altid være et ar, som fortæller dig, hvad du har været igennem… Men det er rigtig vigtigt for din fremtid, at du får hjælp til at parkere dine grimme oplevelser, så det ikke fylder for dig hver dag, men bare dukker op ind imellem…

Du skriver ikke så meget om, hvor dine forældre er henne i det her…? Men jeg tænker, at det er rigtig vigtigt, at du får snakket med en god voksen om, hvad du har været igennem… En du kan betro dig til, når du har brug for det… Det kunne være din venindes mor, en sød nabo eller måske din moster…? Det er rigtig vigtigt, at det er en voksen, som du føler dig tryg ved, og som du kan stole på…

Derudover tænker jeg, at du måske har brug for, at en professionel arbejder det hele igennem sammen med dig… Med det mener jeg en psykolog, f.eks. en skolepsykolog. Måske kan dine forældre eller en anden voksen, du er tryg ved, hjælpe med at kontakte skolepsykologen. Du kan også selv ringe til din kommune og fortælle, hvordan du har det, for så har de pligt til at sørge for, at du får hjælp. Der er folk ansat i kommunen med særligt fokus på at hjælpe børn og unge, der har det svært - og jeg tænker i høj grad, at du er berettiget til at få hjælp, ud fra det du fortæller her i brevet!

Nogle børn og unge synes, det er lidt forvirrende at skulle ringe til kommunen, så derfor har vi her i Børns Vilkår nogle bisiddere, der er gode til at hjælpe børn og unge, når de skal kontakte kommunen. En bisidder kan hjælpe dig med at ringe eller skrive til kommunen, og bisidderen kan også sørge for, at der bliver lyttet til det, du fortæller - og at dine rettigheder bliver overholdt. Prøv at læse lidt om det her - og så kan du tænke over, om det var noget, du tror, du ville have lyst til at prøve.

Nogle gange er det også rart at starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en rådgiver, som er vant til at snakke med børn og unge om svære ting. Det kan være rart at fortælle om det til en voksen, man ikke kender, når man skal "øve sig" i at få det sagt. Det er gratis at ringe - og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

På BørneTelefonen sidder rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og i weekenden fra kl. 11-19.

De bedste ønsker fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat