Brev

Min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tusind tak for dit brev. Jeg håber, du er super stolt over dig selv, det er flot, at du ikke giver op overfor din veninde!

Vold er mange forskellige ting. Hvis man bliver slået, så er det vold, det gør ondt på kroppen, og det er ikke mærkeligt, hvis man bliver ked af det. Måske får man et blåt mærke, som man ligefrem kan se. Det er en slags bevis på, at man har været udsat for vold. Men hvis der er en, som ofte gør noget, som man bliver bange for, så er det også vold, og det er ulovligt. Men der er ingen muskel det gør ondt i, der er ikke noget blåt mærke. Der er kun en følelse af angst. Det hedder "psykisk vold" og er lige så slemt som fysisk vold. Nogen gange, kan det være langt værre, fordi det er indeni, og fordi det er en følelse, som man godt kan blive lidt flov over, også selvom der ikke er nogen grund til at være flov over det. Din veninde er udsat for psykisk vold! Det er ulovligt, og derfor er det fantastisk, at du har skrevet herind. Sådan en veninde kan vi alle bruge!

Men den viden du har om din veninde, den tror jeg, at du er nødt til at dele med nogen, ellers kan det meget hurtigt gå hen og blive for hårdt for dig! Det kunne jo faktisk også være, at der dukkede nogle løsninger op, ved at tale med en. Var det en mulighed for dig, at du talte med dine forældre, eller en bedsteforælder? Fortæl dem, at du gerne vil have, at de bare lytter! Så kan I bagefter tale om, hvad man måske kan gøre ved det. Du kunne også tale med din lærer. Så kunne du jo evt. lade være med at fortælle venindens navn, men bare sige, at det er vigtigt, at du får noget hjælp til at hjælpe hende.

En anden, og virkelig god mulighed, er at ringe herind til BørneTelefonen. Du kan selv gøre det, det er anonymt og gratis. Du kommer til at tale med en, som virkelig ved rigtig meget om, hvad man gør i jeres situation. Det allerbedste ved at ringe herind er, at den du taler med, kan stille dig spørgsmål, så man kan komme endnu tættere på, hvad den rigtige løsning er. Hvis du kunne overtale din veninde til selv at ringe herind (I kunne måske ringe sammen herind?), så ville det virkelig også være godt. Måske kunne I starte med at kigge lidt på vores hjemmeside. På siden findes også en chat funktion, som I kunne prøve, hvis det føles lettere at skrive end at ringe. Det vigtigste er simpelthen, at I får taget hul på det!

Der er også andre muligheder. I kunne tage kontakt til kommunen og bede om at tale med en sagsbehandler. Sådan en har vi alle sammen, og de skal prøve at hjælpe. I kan finde telefonnummeret til jeres kommune på www.jeres by .dk 

Igennem Børns Vilkår kan man også få en bisidder, der kan tage med til et møde på kommunen, og som kan hjælpe med at få sagsbehandleren til at forstå, hvad det drejer sig om.

Jeg vil gætte på, at det bedste sted at starte er, hvis du 1) får talt med dine forældre, eller en bedsteforælder eller lignende. Måske også får talt med en lærer. 2) At du får ringet herind, at I gør det sammen eller at din veninde selv ringer.

Jeg håber mit svar, har givet dig nogle muligheder. Jeg håber også, du er klar over, hvor flot jeg synes det er, at du har skrevet herind for at hjælpe din veninde!

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat