Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor slår mig på måder i ikke kan forstå

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Jeg er glad for at du har skrevet ind til os, for jeg kan godt læse i dit brev, at du ikke har det særlig godt.

Jeg er nødt til at fortælle dig, at det din mor gør er både meget forkert og ulovligt. Lige meget hvad du gør, er det ulovligt at voksne slår børn, og det skal stoppes så hurtigt som muligt.
Jeg synes, det er rigtig flot af dig at fortælle din mor, at hun skal passe på med at løfte, når hun er gravid, det viser at du bekymrer dig for hende, og det synes jeg er dejligt.

Du skriver, at du ikke ville kunne få dig selv til at snakke med en veninde eller en voksen om det. Det kan også være rigtig svært, og  måske er du i tvivl, om de ville tro på dig og tage dig alvorligt? Jeg tænker bare, at så alvorlige ting som du fortæller, ikke er noget man skal gå alene med. Jeg synes, det er flot og modigt af dig, at du har skrevet her til BørneBrevkassen og sat ord på nogle af de svære tanker, så selv om du ikke kan forestille dig at skulle tale med nogen du kender om det, så har du alligevel allerede taget et vigtigt skridt ved at skrive herind.

Hvordan ville det mon være for dig at tale med en, du ikke kender? Jeg tænker på, om det mon ville være noget for dig at skrive til BørneChatten eller ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af de søde rådgivere? De er vant til at tale med børn og unge om svære ting, og de har også mulighed for at hjælpe dig med at finde frem til, hvor du kan få den hjælp, du har brug for.

Jeg bliver bekymret for dig, når du skriver, at du går med selvmordstanker og endda har undersøgt, hvordan du eventuelt kunne gøre det. Så jeg tænker, at du nok har brug for hjælp fra en voksen, som kender til at have svære tanker og som kan hjælpe dig. Det kunne være din læge eller måske sundhedsplejersken på din skole. Sundhedsplejersken har som regel en træffetid, hvor man kan aftale at komme og snakke med hende, og mange oplever det som en stor lettelse at kunne snakke med én, som har tid til at lytte og som har mulighed for at hjælpe, hvis man ønsker at hun skal det.

Som sagt kan det være, du har mest lyst til at starte med at ringe til BørneTelefonen og prøve, hvordan det vi være at tale med en rådgiver - eller logge på BørneChatten, hvis det føles lettere for dig?

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat