Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min klassekammerat bliver slået

Hej Børnebrevkassen.
 
For ca. 2 år siden startede der en ny i min klasse, lad os kalde hende K.

Hun er en smule overvægtig og gør meget sig selv til grin. Jeg har været hjemme hos hende en gang før, og hendes hus var et stort rod.

Min veninde sagde til mig for nogle uger siden at hun bliver slået af sin mor. Jeg tænker tit på det..

Er det rigtigt eller ikke rigtigt?

Jeg har det sammentidig rigtig dårligt over hvis hun nu har det sådan. Jeg føler jeg bør gør noget. Men hvad?

Knus en pige

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,
Mange tak for dit brev. Det virker som om, du er en rigtig god veninde, der bekymrer sig og gerne vil hjælpe. 

Men det er ikke noget, du som veninde kan klare alene… Jeg ved ikke, om det er muligt for dig at tale med en voksen om det, du ved? Fx jeres lærer? Eller måske din mor? Jeg tænker nemlig, der er voksne, der skal hjælpe din veninde.
Mon du kunne få hende til selv, at tale med jeres lærer? Måske er der en fra hendes familie, som hun kan tale med? Så kunne de måske sammen tale med hendes mor?

Du ved sikkert godt, at det er ulovligt at slå børn i Danmark, og måske er der nogle voksne, som kunne hjælpe med at fortælle din venindes mor det?
Jeg kan godt forstå, hvis det er svært for dig at gå med din viden alene… Så jeg tænker, det ville være godt, hvis du kunne finde en voksen, som du kunne betro dig til. Og måske på den måde sørge for, at din veninde får noget hjælp.
Jeg håber, du kan bruge mit svar… Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111 og snakke lidt mere med en rådgiver om, hvad du kan gøre.    Held og lykke fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat