Brev

Min far slår mig og min mor har

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev, som viser mig, at du er en stærk og modig pige. Du har fundet din indre styrke frem og ønsker at den vold, som du oplever derhjemme, skal stoppe - og det skal den også!

Det er ikke lovligt at slå på børn. Det kan sætte dybe ar på både krop og sjæl - intet barn skal opleve sådan noget. Forældre som slår børn, har brug for hjælp. De har brug for hjælp til at være gode forældre over for deres børn - og det har dine forældre også.

Det er vigtigt for mig at sige, at uanset hvad der udløser volden, så er det aldrig din skyld. Jeg ved fra andre børn og unge, der har oplevet vold, at man nogle gange tror, at det er fordi man har gjort eller sagt noget, der var forkert - men lige meget hvad, må voksne aldrig slå børn. Så det er aldrig barnets skyld!

Jeg kan godt forstå, at du føler dig splittet mellem, gerne at ville være sammen med dine forældre og samtidig ønske dig væk. Det er der ikke noget at sige til. Selvom ens mor og far gør noget forkert. er det jo stadig dine forældre, som man har brug for og har kærlighed til. Hvad der er den bedste løsning for dig og din familie, er svært for mig at svare på - men én ting er sikkert; den fysiske vold skal stoppe nu.

Det er meget sjældent, at børn helt bliver fjernet fra deres forældre. Men nogle gange, har man som familie brug for noget hjælp. Som sagt, har dine forældre brug for hjælp til, hvordan de bedst passer på dig. Og den hjælp kan kommunen hjælpe med. Kommunen har pligt til at passe på dig.

Der er flere ting, du kan gøre:

Du kan henvende dig hos din kommune. Det er kommunens ansvar sammen med dig og dine forældre, at få skaffet jer den hjælp, som I behøver. Man kan starte med, at kontakte kommunen helt anonymt og fortælle om sin situation. Så kan de fortælle lidt mere om, hvordan de måske kan hjælpe.
Du kan også få det, der hedder en bisidder fra BørneTelefonen. En bisidder kan gå med dig til de møder, som bliver holdt. Og han/hun sørger for, at du bliver hørt til møderne og at dine rettigheder bliver overholdt. Kommunen skal nemlig også tale med dig om, hvordan du har det og hvad du kunne ønske dig, blev anderledes.

Du får kontakt med en bisidder ved at ringe til BørneTelefonen på 111 116. Det er gratis. Hvis du beslutter dig for, at du gerne vil have en bisidder, skal du opgive din anonymitet - det vil sige, at du skal fortælle hvad du hedder og hvor du bor. Herefter vil bisidderen fortælle kommunen, hvad du har fortalt.

Du kan også vælge at fortælle en voksen om den fysiske vold, som du oplever derhjemme. Det kan være en voksen, som du stoler på og føler dig tryg ved; det kan være en lærer/pædagog eller en venindes mor eller far. Den voksne har pligt til at lave en underretning til kommunen. En underretning betyder, at man gør kommunen opmærksom på, hvad der sker hjemme hos dig. Så kommunen kan arbejde på, hvordan problemerne i din familie bedst bliver løst.

På vores hjemmeside kan du læse mere om vold i familien og du finder siden lige her: https://bornetelefonen.dk/tema/vold-familien

Jeg håber, at du finder al din indre styrke frem, så du og din familie kan få den hjælp, som der er brug for.

De varmeste og bedste ønsker fremover fra

BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat