Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedsteveninde bliver slået!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Mange tak for dit brev.. Sikke dog en god veninde du er, der sådan prøver at hjælpe..   

Men jeg bliver nødt til at sige til dig, at det ikke er noget, du som veninde kan klare alene… Det er et lidt svært emne, da din veninde (som du jo selv skriver) både beskytter sin mor samtidig med, at hun helt sikkert har det rigtigt dårligt med at hendes mor slår hende.. Jeg kan godt forstå, at du ikke helt forstår det, men jeg ved at det er meget normalt for børn, der bliver slået, at de har det sådan…

Jeg ved ikke, om det kunne være muligt for dig at tale med nogle voksne om det? Det vil ikke være nemt for dig at hjælpe din veninde, du kan jo ikke lave om på at hendes mor går meget op i karakterer og slår, hvis ikke hun synes de er gode nok… Men du ved jo nok som jeg, at det er ulovligt at slå børn i Danmark, og måske der er nogle voksne, som kunne hjælpe med at fortælle hende det?   

Tror du din veninder kunne tale med nogen voksne om det? Det er ikke sikkert.. Men jeg tænker i al fald at det kunne være godt for dig, hvis du talte med nogen.. For det må helt sikkert være svært at gå med den viden alene… Og så kunne den voksne sørge for, at pigen fik noget hjælp.

Mange børn frygter, at de kommer på børnehjem, hvis der er vold i hjemmet, men ofte vil kommunen i stedet forsøge at hjælpe familien på en anden måde, så barnet kan blive boende hjemme, men forældrene holder op med at slå.

Jeg håber virkelig, at du kan bruge mit svar… Alle de bedste tanker til dig og din veninde.. Hvis du har flere spørgsmål eller bare gerne vil høre nogle andres tanker, er du altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111 eller skrive på BørneChatten. Begge steder sidder der voksne klar til at give råd og vejledning…   

Mange venlige hilsner
BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat