Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klassekammerats mor er voldelig

Kære børnetelfon,

der går en pige i min klasse som har en voldelig mor. Moren truer hende med knive og giver hende blå mærker og ar.

Er rigtig bekymrede for at moren bliver voldeliger end hun var før

moren har sendt pigens lillesøster på hospitalet

kommunen ved det godt og det gør mig rasende at de ikke fjerner hende og hendes lillesøster fra moren.

Kh A

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A

Tak for dit brev. Hvor var det altså bare godt, du skrev herind. Jeg synes nemlig heller ikke, det er i orden, at kommunen ikke hjælper pigen og hendes lillesøster. Heldigvis er pigen så heldig, at hun går i klasse med dig. For du kan nemlig gøre, så pigen og hendes søster får hjælp.

Det er aldrig i orden at slå eller true andre. Derfor er det rigtig vigtigt, at det bliver stoppet. Ved jeres lærer, hvad der sker hjemme hos pigen? Måske kunne du have lyst til at fortælle det til læreren, som du ved? Læreren skal nemlig altid kontakte kommunen, når han eller hun finder ud af, at der er børn, der ikke har det godt derhjemme.

Ved dine forældre noget om pigen fra din klasse og hendes lillesøster? Det kan også være en rigtig god idé, at dine forældre ved det. For så ved de nemlig, hvad der gør dig rasende. Og samtidig kan de også hjælpe med at kontakte kommunen, så kommunen hjælper pigen og hendes søster. Kunne du have lyst til at fortælle det til dine forældre?

Vi på BørneTelefonen vil også rigtig gerne snakke med pigen og hendes søster. For ligesom læreren, kan vi nemlig også kontakte kommunen. Måske kunne du give pigen en seddel med nummeret på BørneTelefonen (116 111), og foreslå hende at ringe? Alle børn er anonyme, når de ringer, så BørneTelefonen kan ikke se, hvem de er eller deres nummer. Og det kommer heller ikke til at stå på telefonregningen, at hun har ringet.

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine idéer. Hvis du har brug for flere eller har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat