Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke mere.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A....
Tak for dit brev.. Jeg synes, du er virkelig god til at forklare, hvordan du har det derhjemme. Allerførst har jeg lyst til at sige til dig, at det på ingen måde er i orden, at din mor udsætter dig for vold. Uanset hvor pressede, de voksne føler sig, er det aldrig i orden, hvis de slår. Det må være meget ubehageligt for dig, og jeg synes, det er en rigtig god ide, hvis du kan finde mod og få fortalte om dine oplevelser til en voksen.

Jeg kan godt forstå, at du elsker din mor og ikke ønsker, der skal ske hende noget. Sådan har de fleste børn det, hvis de er i en situation ligesom dig. Derfor er der ikke noget at sige til, hvis du er nervøs for, hvad der vil ske, hvis du fortæller det. (Det er i øvrigt også en bekymring, som jeg ved, du deler med andre børn, der også bliver slået af deres forældre.)
 
Jeg har meget svært ved at forestille mig, at den voksne, du fortæller det til, vil mene, at din mor har ret til at slå dig. - I hvert fald har din mor INGEN ret til at slå!
 
Jeg har også svært ved at forestille mig, at din mor vil komme i fængsel for volden. Det er nemlig sådan, at man i de allerfleste tilfælde vil prøve at hjælpe familier til at få stoppet volden - fremfor at idømme dem fængsel. Så måske skulle du kaste dig ud i et og gøre det? Evt. kunne du starte med at vise brevet til BørneBrevkassen - der fortæller du jo meget fint om din situation.

Måske kunne din veninde hjælpe dig med at beslutte, hvem du skal betro dig til? Evt. kunne det være en af hendes forældre? - Tror du, det kunne være en mulighed? Ellers kunne det måske være en af dine lærere eller sundhedsplejersken på skolen..?

Hvis du har lyst til at ringe til BørneTelefonen (det fornemmer jeg, du måske har?) så skal du vide, at du er helt anonym med mindre du selv vælger at fortælle, hvem du er. Vi har ingen mulighed for at se, hvem du er, og vi kan heller ikke se dit nummer. Ethvert opkald til BørneTelefonen er faktisk så anonymt, at det heller ikke vil fremgå af telefonregningen, at du har haft ringet til BørneTelefonen.
 
Vores rådgivere er søde og dygtige og vant til at snakke med børn, der har det svært. Derfor vil det heller ikke være et problem for rådgiverne, hvis du græder, mens I taler sammen. Det lyder til, at du er sikker på, at en bisidder ikke er noget for dig - så hvis rådgiveren foreslår det, så kan du bare sige, at du ikke  ønsker det - det vil han eller hun respektere.

Du nævner, at du har overvejet at komme i plejefamilie. Hvis du har et ønske om det, så vil det være nødvendigt at fortælle kommunen om, hvad der sker hjemme hos dig. Det er nemlig kun kommunen, der kan beslutte, om du kan komme til at bo i en plejefamilie. Hvis du klikker på dette link, så kan du gratis downloade en rigtig god lille bog om at være plejebarn. Den er lavet i samarbeje mellem nogle plejebørn og nogle voksne, der har til opgave at sikre, at plejebørnene har det godt i deres plejefamilier... Måske kan den være meget rar for dig at læse..? klik der=> http://www.centerforfamiliepleje.dk/

Håber du har fået et par ideer, som du har mod på at prøve af. Jeg ønsker for dig, at du og din familie kan få noget hjælp, så I kan få et godt familieliv uden vold og mishandling.

Knus og kram fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat