Brev

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

Kære pige på 14 år

Hvor er det bare sejt, at du har fundet modet til at kontakte BørneTelefonen, nu du har gået med svære tanker om, at du ikke vil være her længere.

Jeg kan se at du i dit brev har valgt selvmordstanker som kategori. Det lyder svært. Jeg kan godt forstå at du fik lyst til at skrive herind.

Selvmordstanker er et tit tegn på, at der er en masse svære følelser inden i. Følelser som man skal have hjælp til at håndtere. Mon det også er sådan for dig?

Her hos BørneTelefonen forstår vi godt, at selvmord kan føles som løsningen på ens problemer. Men selvmord er aldrig løsningen. Jeg vil meget gerne komme med andre forslag, for du fortjener at få hjælp til de svære tanker.

En rigtig god ide kan være, at tale med en voksen om det. Måske har du en forælder, en bedsteforælder eller en lærer, du er tryg ved? Det er nemlig vigtigt, at du får snakket med nogen, der kan støtte dig i at finde ud af, hvorfor du tænker på at selvmord. Så du kan få hjælp til det, der giver dig de tanker.

Jeg forstår godt, hvis det er svært at sige det højt. Derfor har jeg en idé, som jeg ved har hjulpet andre i samme situation.

Idéen er at skrive et brev til den person, du vælger at tale med. I brevet kan du skrive alt det, du har skrevet til os. På den måde skal du ikke selv sige det højt. Kunne det være en hjælp for dig mon?

Hvis du ikke føler, at du har en voksen omkring dig, du kan tale med, så er der andre muligheder. Fx har alle skoler en psykolog, man kan tale med. En skolepsykolog ved en masse om tanker og handlinger. Derfor kan han/hun være rigtig god at tale med.

Det er lidt forskelligt hvordan, du kan komme til at tale med psykologen men et godt sted at starte er hos skolens sundhedsplejerske. Du kan gå ind på din skoles hjemmeside og søg på sundhedsplejerske – så vil du kunne se, hvordan du kommer i kontakt med hende/ham.

Hvis du stadig ikke føler, at du har nogen, du kan tale med, så må du altid gerne ringe til os på BørneTelefonen. BørneTelefonen er helt gratis og anonym. Du kan ringe til os på 116111.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Henvisninger Selvmordstanker

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat