Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen tror på mig

Hej jeg er en dreng på 14 og har en pap far som før har slået mig og lyver konstant bare så jeg får taget alle mine ting

jeg ved ikke helt hvorfor han gør de ting men ingen tror på mig ikke engang min egen mor

ved ikke hvad jeg skal gøre søger hjælp

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Jeg kan forstå, at du har det svært med din papfar, og derfor har du brug for hjælp. Det lyder til, at din papfar ikke ved, hvordan man skal opføre sig som voksen. Du skal vide, at det er aldrig i orden at slå børn. Det er ulovligt. 

At opleve at folk ikke tror på en, er rigtig hårdt. Og det kan være ekstra hårdt, når det er ens mor, der ikke tror på en. Nogle gange har voksne så travlt med deres ”voksen-ting”, at de ikke hører ordentligt efter. Det kan også være, at din mor så forelsket i din papfar, at hun helst ikke vil se, at han behandler dig dårligt.  

Hvis du har mod på det, kan du prøve at tale med hende igen. Vælg et tidspunkt, hvor I er alene og begge har god tid. Du kan også overveje at skrive et brev, hvor du fortæller, hvad din papfar gør. 

Hvis hun stadig ikke lytter, skal du have fat i en anden voksen. For volden skal stoppes! Har du en lærer, du taler godt med, som du kan fortælle det til? Eller måske et familiemedlem, som kan hjælpe dig med at tale med din mor. Nogle gange er det lettere at tale ordentlig sammen, hvis der er en anden med. Og den voksne kan også hjælpe dig, hvis din mor stadig ikke gør noget ved det. For det er vigtigt, at din papfar behandler dig ordentligt. Du har ret til at være tryg i dit eget hjem. 

 

Hvis du tænker, at du slet ikke lige kan finde nogen at tale med, så overvej at ringe til ungerådgivningen i din kommune. Du vil kunne tale anonymt med dem og høre om de muligheder, kommunen har for at hjælpe dig. Du finder nummeret på kommunens hjemmeside. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat