Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad fejler jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige Tak for dit brev, jeg vil meget gerne prøve at hjælpe dig og prøve at give dig et svar, du kan bruge. Først vil jeg fortælle dig, at jeg synes du i dit brev viser, at du har en stor forståelse for dig selv og det, du går og tumler med. Det er rigtig flot, og på den måde viser du også en stor respekt for dig selv, og det er en virkelig god evne at have. Den evne skal du holde fast i og bruge til at være stærk med. Jeg kan forestille mig, at det har krævet meget mod at skrive dit brev, er det mon rigtigt? Jeg tænker, at det mod er et tegn på, at der inden i dig er en vilje til at ændre nogle afgørende ting i din tilværelse. Du beskriver en masse reaktioner på, hvad du tror skyldes volden, og jeg må give dig ret. Reaktioner på vold – psykisk som fysisk, viser sig forskelligt hos alle mennesker, men mange af de ting, du fortæller om, kan meget vel være relateret til den vold, du oplever. Selvom jeg tror, du allerede er klar over det, så er det vigtigt at forstå, at vold (alle slags) er ulovligt, og ingen skal udsættes for vold, og der er ingen undskyldninger for at bruge vold.

Du beskriver ikke i detaljer, hvordan volden foregår, hvem der udsætter dig for denne vold? Men du er allerede nået et stykke i at bearbejde det helt uacceptable, du bliver udsat for, ved at skrive ind til os. Men vold skal man slet ikke stå alene med og det er vigtigt, at der er nogen omkring dig, der måske kan læse dit gode brev, eller du selv kan fortælle til, hvad der foregår, og hvad der er med til at forårsage, at din tilværelse langt fra er, som den skal være.

Jeg tænker også på, om der er nogen i din familie, en nabo eller andre måske, der lægger mærke volden? Eller en lærer der spørger ind til din sårbarhed, og du derefter kan fortælle om dette til? Du nævner ikke, om du har en god veninde eller ven, men jeg bliver nysgerrig på, om du mon kunne skabe så meget mod indeni, at du tør gå videre til en, der kan hjælpe med alt det, du beskriver? De reaktioner du får, både de fysiske (hyperventilerer, hænderne der gør ondt..) og de psykiske og alle de triste følelser, der fylder i dig, er et bevis på, at tingene i dit liv ikke er, som de skal være. Du ikke bare føler dig anderledes, men din krop fortæller dig, at nu er det tid til at få hjælp, nu er det tid til at redde dig selv væk fra din verden, som ikke er god. Du spørger “Er det normalt?”  om alle dine reaktioner, og det kan jeg desværre ikke konkret svare på, da jeg ikke er læge, og det vil være en læge, der skal give dig præcise diagnoser. Men jeg kan forsikre dig om, at det er normalt, at din krop og dine tanker og sit sind reagerer på, hvad du bliver udsat for! Så måske var det en ide, at du prøvede at snakke med din læge? Eller måske sundhedsplejersken på din skole? Hende kan man godt snakke med om den slags - hun har som regel en træffetid på skolen, hvor man kan snakke med hende. Jeg håber virkelig, at du kan bruge mit svar til noget, og kan vi ikke først og fremmest aftale, at du passer på dig selv? Kærlig hilsen og de bedste tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat