Brev

hej hjælp mig

Hej bb
jeg vil ikke bo hjem mere vi skensen helle tid jeg blev slåt af min mor en gang

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 Tak for dit brev. Du beder om hjælp og skriver at du ikke vil bo hjemme mere, fordi du og din mor skændes hele tiden, og din mor har slået dig en gang. 
Jeg forstår godt, at du har brug for hjælp, for det  er jo slet ikke rart når man skændes hele tiden derhjemme. Jeg tror, at mange teenagere kender til det at skændes med deres forældre, men når det bliver hver dag, og det også kan gå over i vold, så er det jo belastende at være hjemme. Det er bestemt heller ikke i orden, at din mor har slået dig. Du fortæller ikke, om der er flere medlemmer af jeres familie, og hvordan dit liv ellers er. Jeg vil råde dig til at tage kontakt med en, du har tillid til i din nærmeste omgangskreds. Det kan være et familiemedlem, men det kan også være en lærer eller sundhedsplejersken på skolen. Dem kan du fortælle lidt mere om din situation derhjemme.
Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver om, hvad du kan gøre. Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat