Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gammel veninde tæsker mig!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år, tak for dit brev med overskriften "Gammel veninde tæsker mig!!!"

Det er rigtig, rigtig godt, at du har skrevet til BørneBrevkassen om dine problemer! For den vold, du har været udsat for skal stoppes hurtigst muligt. Det lyder meget voldsomt med de skader, du har fået efter det sidste overfald.

Det var rigtigt af dig at fortælle dine forældre om de trusler, q fremsatte over for dig, da hun vendte tilbage til din klasse. Og det fik jo både dine forældre og skoleinspektøren til at gøre noget ved det!

Grunden til at du denne gang ikke har sagt til dine forældre, hvad der virkelig er sket, er måske, at du er bange for, at der ikke kan gøres noget for at stoppe den vold, du har været udsat for og tilsyneladende stadig trues med. Men det kan der!
 
Jeg tænker, du bliver nødt til at fortælle dine forældre, hvad der faktisk er sket, for jeg synes, at de skader, du har fået, sammen med truslerne, er så voldsomme, at de skal meldes til politiet. - hvis skadestuen ikke allerede har gjort det?
 
Dine forældre har jo tidligere vist, at de vil gøre noget for at du kan få det godt og trives uden at have nogle trusler hængende i luften. Så det er mit gæt, at de også nu vil gøre en indsats for dig. Men de bliver nødt til at vide, hvad der er foregået. Du kan evt. vise dem dette brev, så i sammen kan finde ud af, hvad der kan gøres.

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat