Brev

forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at det ikke er rart at være hjemme, når I altid skændes. Derfor har du og din familie brug for lidt hjælp, så I kan lære at tale “rigtigt” med hinanden, så det igen kan være rart derhjemme. Der er nemlig ingen, der kan holde til at skændes hele tiden.

Du skriver, at du allerede har forsøgt at fortælle dem, at jeres skænderier påvirker dig, men at de desværre ikke lyttede til dig. Øv! Mon der er en anden måde, du kan få dem til at forstå det? Måske du kan vise dem det brev, du har skrevet herind? Det kan også være, at du kan skrive et brev direkte til dem… “Kære mor og far. Der er noget, jeg gerne vil fortælle jer..”. Måske kan du bruge vores guide til at skrive brevet, så kan du se den her guide til at skrive brev Det kan være, at du også kan skrive et brev til en voksen i skolen, som kunne hjælpe dig, så du får det bedre?

Når man læser et brev, får man nogle gange bedre tid til at tænke, og det kan være, det virker bedre end at sige det direkte til dem. Hvis du vælger at skrive et brev, så find et godt tidspunkt, du kan give dem det på. Vælg et tidspunkt, hvor I ikke lige har været oppe og skændes og vær ærlig og fortæl dem, at det virkelig er noget, der gør dig ked af det. Det er i hvert fald et forsøg værd, hvis du har mod på det..

Hos BørneTelefonen har vi faktisk også en Forældretelefon, hvor forældre kan ringe ind og få råd. Måske du kan anbefale den til dine forældre? Du får i hvert fald lige et link her.

I forhold til drillerierne i skolen, så skal du vide, at du har ret til en skoledag uden drillerier. Derfor er det vigtigt, at du fortæller de voksne – enten dine forældre eller en af dine lærere om det, så de kan hjælpe dig. På vores hjemmeside har vi samlet nogle gode råd om mobning Måske kunne du også få idéer til  at få hjælp til at I får det bedre i jeres klasse.

Jeg håber, du kan bruge mit svar og rækker ud efter hjælp. Du er virker til at være god til at se tingene og bede om hjælp. Jeg håber, at du vil bruge det til at få hjælp, hvor du er.  Ellers kan du altid kontakte BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat