Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det psygisk vold?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Hvor er det bare en god idé at skrive her til BørneBrevkassen... Jeg kan godt forstå, at du bliver nervøs, når I kommer til at skændes så voldsomt, som du beskriver det....
Gad vide, hvad det er for nogle situationer, I bliver så uvenner og skændes så slemt...? Er det på tidspunkter, hvor du har glemt aftaler, I har lavet...? Eller kommer det bare lidt ud af det blå? Måske er det mest det sidste...? Jeg gætter på det, fordi du skriver, at du ikke ved, hvornår hun skælder ud igen... Og jeg tænker, at det kan føles rigtig utrygt ikke at vide, hvornår hun bliver sur og vred. 
Måske fortæller du hende, mens hun skælder ud, at du ikke kan lide det, og at du bliver bange for hende...? Har du mon prøvet at snakke med hende om det, når hun er i godt humør? En gang imellem kan det være nemmere at snakke med folk, når de ikke er vrede... Kunne du måske spørge din mor en dag, om hun har lyst til at gå en lang tur i skoven, hvor I kan snakke lidt...?  Man kan tit få en rigtig god snak, når man er ude at gå - fordi man ikke behøver at kigge på hinanden, mens man snakker om de svære ting... Hvordan tror du, din mor ville reagere?
Måske ville en café være et hyggeligt sted, hvor I kan få en rolig snak... Tror du, din mor ville have lyst til det?
Det kan også være, det ville være rart for dig at skrive et brev til din mor, hvor du fortæller, hvordan du får det, når I skændes, og at du oplever det meget voldsomt... Et brev kan både give dig mulighed for at 'tale ud', og samtidig kan din mor få lov at læse det igennem flere gange og tænke over, hvad hun har lyst til at sige til dig.
Så mon en gåtur, et cafébesøg eller et brev kunne være muligheder, som du kan bruge...?
Som du måske kan læse på mit svar, så tænker jeg ikke, at du skal lade det være, for det fylder meget hos dig... Du foreslår selv at snakke med en voksen om det... Er det en særlig voksen, du har i tankerne, som du tænker ville være rar at snakke med det om? Jeg tænker, at det kan være rart for dig at snakke med én om det, som måske endda, hvis det bliver nødvendigt, kan hjælpe dig med at snakke med din mor om det...
Jeg håber, du på en eller anden måde finder ud af, hvad der er bedst for dig (og din mor)...
Kh. BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat