Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dum lære! ;-(

heej, Min lære slår og tramper på mig men min inspektør tror ike på mig hvad skal jeg gøre,??:-S 
ps det samme er sket for min veninde?:

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Jeg er glad for, at du har skrevet herind, for det, din lærer gør, er meget forkert!

Nu ved jeg ikke, om det er din klasselærer som slår dig og tramper på på dig, men det er faktisk en del af din klasselærers job at sørge for, at alle i klassen har det godt, og hvis han eller hun ikke gør det, er det helt rigtigt at gå til jeres skoleleder.

Jeg tænker, at det kan være godt for både dig og din veninde at snakke med jeres forældre om det, og måske endda at I gør det sammen, så de kan se hvor alvorligt det er og så de kan tage kontakt til skolen. En anden mulighed de også at snakke med enten jeres skolepsykolog eller skole sundhedsplejerske og så få dem til at hjælpe jer med at snakke med jeres skoleleder.

Jeg håber meget snart, at det hjælper, for det er jo fuldkommen urimeligt, at I har været udsat for vold ovre på skolen!
Hvis du har brug for det, er du meget velkommen til at skrive herind igen eller måske ringe til BørneTelefonen på 116 111

De bedste hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat