Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

X-BV

Heii brevkasse.
Jeg har skrevet herind før men i svarede ikke. Nu har jeg så et nyt problem… Engang i 0. klasse gik jeg helt alene. Så fik jeg en bv som var virkelig sød. Men nu er vi ikke længere bv og det er ret træls. Hun bruger mere tid med hendes nye bv end hun nogensinde har gjort ved mig.
 
Jeg er nom en lille bitt smule misundelig, men det har jeg ret til ikke? Min mor og hendes mor aftaler når vi skal hænge ud eller sove sammen. Hendes mor mener at det er det bedste. Hendes mor syntes hun bruger for meget tid med hedes nye bv så derfor vil hun have at jeg skal være mere sammen med hende.

Jeg vil jo gerne men der er bare et eller andet der føles forkert ved det. Som om ´hun lyver for mig. Min nye bv siger at jeg må til at komme videre. Men der er bare et eller andet der holder mig tilbage. Kan i ikke nok hjælpe mig….

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg er glad for, at du har skrevet ind til os igen, også selv om vi ikke svarede på dit første brev. Vi får rigtig mange breve, så det er desværre ikke dem alle sammen, vi kan nå at svare på.

Jeg kan godt forstå, at du er lidt misundelig, når hende du engang var bedste veninder med, nu bruger mere tid sammen med sin nye bedste ven, end hun gjorde med dig. Men jeg tænker, at det måske kan være fordi I nu er blevet lidt ældre, og derfor bare bruger mere tid sammen med venner og veninder, end I gjorde da I var yngre..?

Du skriver i dit brev, at du på den ene side gerne vil være sammen med hende, men at det på den anden side føles forkert. Har du prøvet at snakke med hende om, hvordan hun har det? For bare fordi jeres mødre synes, at det kunne være godt, at I er sammen, er det jo ikke ensbetydende med, at det er sådan det skal være, hvis I i virkeligheden hellere vil være sammen med andre..? Så måske kan det også være en hjælp, hvis du snakker med din mor om hvordan du har det...

Det kan være rigtig svært at stoppe med at være bedste venner, nogen snakker faktisk om, at det kan være lidt ligesom at slå op med en kæreste, især når der ikke er nogen bestemt grund til det, udover at man måske bare er vokset fra hinanden. Men jeg tænker, at bare fordi I ikke ser så meget til hinanden i en periode, betyder det jo ikke, at I aldrig bliver tætte igen. Måske har I bare brug for lidt tid hver for sig og sammen med nogen andre..?

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og du er altid velkommen til at skrive herind igen, hvis du får brug for det, eller måske prøve BørneTelefonen på 116 111.

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat