Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil ikke være bedste veninder mere!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Jeg kan godt forstå, du har svært ved at finde ud af, hvordan du skal sige til din veninde, at du ikke har lyst til at være sammen med hende mere. Du lyder som en rigtig betænksom og sød veninde, der ikke er ude på at såre hende. Og så er det jo altid svært at afvise nogen - uanset hvordan man siger det...
Jeg forstår godt, at du blev rasende og skuffet, da du fandt ud af, at hun havde stjålet fra dig og de andre piger. Det virker som om, det kom ret meget bag på dig, og at du kendte hende fra en helt anden side, da I var bedste veninder. Jeg får sådan en tanke om, at hun måske ikke har det helt let... Ud fra det du fortæller, virker det som om, hun gør nogle uheldige ting, som hun ikke gjorde før i tiden, og jeg ved, at det er noget, man godt kan komme til, hvis man i en periode er presset og har det svært. Du fortæller ikke, hvorfor hun flyttede, og om det havde noget at gøre med, at hendes forældre blev skilt? Men uanset hvad så er det jo ikke i orden at stjæle fra sine veninder, og du har selvfølgelig ret til at være vred over det.
Det lyder som om, du er ret fast besluttet på, at du ikke vil have kontakt med hende mere. Når det er sådan, du har det, så tror jeg måske, det letteste er at sige det til hende, som det er. Lige nu ignorerer du hende og lader være med at svare på hendes beskeder og opkald, og hvis hun ikke forstår budskabet, er du nok nødt til at gøre det mere klart. Prøv evt at sende en besked til dig selv, hvor du formulerer det, du gerne vil sige til hende. Så får du en ide om, hvordan det føles at modtage beskeden...
Selv om du virker meget sikker på, at du ikke har lyst til at se hende mere, har jeg alligevel lyst til at foreslå dig at få en ordentlig snak med hende, før I helt afbryder kontakten. Jeg ved ikke, om du har konfronteret hende med, at hun har stjålet fra dig, og hvor ked af det du blev over det? Og det samme med de snapchat beskeder, hun sender... Har du haft mulighed for at fortælle hende, at det gør dig ked af det, og at du engang følte at I to var hinandens bedste veninder?
Det kan godt være, det ikke kommer til at ændre på din beslutning om at afbryde kontakten, men det kan måske give dig lidt fred i sindet, at du får sagt tingene til hende på en respektfuld måde og givet hende mulighed for at forklare det fra sin side. Måske vil I så også kunne se hinanden i øjnene, når i render ind i hinanden i din by, for det lyder som om, det måske ikke helt kan undgås.
Det er ok at få nye veninder og sige farvel til gamle veninder, når der sker ændringer i livet. Jeg håber, du finder frem til den løsning, der føles bedst for dig.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat