Brev

Vil gerne have stoppet venskabet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig dreng

Hvor er det bare betænksomt, at du tænker på, hvordan du kan afslutte jeres venskab på en ordentlig måde. Jeg kan godt forstå, at han gerne vil være ven med dig.

Jeg tænker, at der må ha’ været noget som har gjort, at du har holdt ham ud så længe – noget som ikke er irriterende…. Måske du kan sige til ham, at du gerne vil tale med ham om noget. Fortæl ham, at han har kvaliteter som du sætter pris på men at det bliver overskygget af hans vaner med, at slå, nive, ta’ ens ting eller gå rundt efter en. Og at du faktisk bliver vildt irriteret på ham og har svært ved, at vise ham tydeligt at ”nu er det nok”.

Måske er han forstående overfor det du fortæller ham, og har enten ikke selv lagt mærke til det, eller også har han måske en god forklaring. Fortæl ham ærligt, at du ikke har lyst til, at være ven med ham, når han gør de ting. Overvej om du er villig til, at give jeres venskab en chance mod, at han forsøger, at forandre sin væremåde.

Til sidst vil jeg sige, at du skal opfatte det som en kvalitet hos dig, at du har nemt ved at tilgive – med tilgivelse kommer man langt i venskaber.

Jeg håber, at du får taget snakken med din ven og at I finder en løsning.

De bedste hilsner fra Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat