Brev

Venskaber og fremmede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej I to 12 årige venner

Hvor er I bare nogle søde og betænksomme venner, som vil jeres veninde det bedste.

I har jo allerede gjort dét, som gode venner gør, fortalt hende at I er bekymret for hende, og gerne vil have hende til at stoppe.

Det er ganske rigtig en "verden", hvor man skal passe godt på sig selv, så man kan undgå uheldige oplevelser.

Jeg tænker, da hun allerede har haft en uheldig oplevelse, så passer hun forhåbentlig ekstra meget på og er forsigtig med at udlevere oplysninger om sig selv og evt. deling af billeder.

Har hendes forældre mon været involveret, da hun skrev sammen med en pædofil og har politiet mon været involveret? Det er jo nogle af de ting man kan gøre, fortælle det til en voksne og melde det til politiet.

Jeg tænker, at I skal tage endnu en snak med hende om jeres bekymring - fortæl hende tydeligt, at I er bekymret for hende og at I ikke ønsker, at hun skal udsættes for flere ubehagelige oplevelser.

Et godt råd kan også være, at I ikke er fordømmende, for så kan det være hun holder op med at tale med jer om sine skriverier for at slippe for jeres fordømmelser. Derfor forhold jer så åbne som muligt og hold fast i jeres bekymring for hendes færden på nettet.

Hvis I efter jeres snak stadig er bekymret, må I overveje om I vil tale med hendes forældre eller med jeres egne forældre.

Til sidst vil jeg endnu engang give jer ros for jeres bekymring og omtanke for jeres veninde - tænk hvis alle havde sådan nogle betænksomme venner :-)

Jeg vil ønske jer nogle gode snakke med jeres veninde, og evt. voksne.

De bedste tanker fra Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat