Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venskab

Jeg tror jeg er ved at blive uvenner med en jeg rigtige godt kan lide som ven

hvad skal jeg gøre?

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15
Tak for dit brev. Det er fint at bede om hjælp, når du er usikker på, hvad du kan gøre. Jeg går ud fra, at du er ked af, at du måske er ved at blive uvenner med en ven, siden du spørger om hjælp?

Uanset hvad årsagen til det er, så tænker jeg, at der altid er mulighed for at snakke en situation igennem og ændre på nogle af de følelser eller misforståelser, der kan være opstået imellem jer. For selvom der måske er foregået noget som din ven er blevet ked af det, sur eller vred over, så har I jo haft et venskab inden det skete. Og det er de positive ting, der er og har været i venskabet, som I kan bygge videre på, hvis I begge to er interesserede i det. For det kræver selvfølgelig, at I begge to gerne vil det.
Så mit forslag er, at du tager mod til dig og kontakter din ven og siger, at du gerne vil snakke med ham om det, der er sket eller ved at ske. Du kan jo også samtidigt sige, at du er ked af det og gerne vil fortsætte venskabet ( hvis det er det du vil). Hvis det er for svært for dig at gå direkte til ham, kan du måske også starte med at skrive en sms eller besked på facebook, hvor du skriver om I skal skal mødes og snakke sammen?

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke mere direkte med en rådgiver, hvis du har lyst til at uddybe lidt mere om, hvad det er der er sket.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat