Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venskab

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 19 år.

Hvor er det godt du skriver. Jeg kan godt forstå du har behov for at dele din situation omkring venskaber.

Jeg kan læse i dit brev, at du har flyttet en del gange i din skoletid pga. det var svært med det sociale. Har du tænkt på om det måske kan være alle flytningerne, der har gjort, at det i dag, er svært med venner? Måske du føler dig usikker, fordi du har haft mange skoleskift? Det kan måske have gjort, at det er ekstra svært med venner, når der opstår konflikter. Jeg tænker, at det måske kan være svært at vide, hvordan du skal tackle en konflikt?

Når jeg læser dit brev, kan jeg læse, at dine klassekammerater gerne vil dig. Da du skiftede gymnasium, gik det godt til at begynde med. Det lyder til, at du har nemt ved at få venner, hvis jeg læser det korrekt.

Du virker meget bevidst om, hvad du selv kan gøre. Men uanset hvad du gør, så skal der to til et venskab, og hele ansvaret er ikke dit.

Du fortæller, at du har opsøgt din studievejleder flere gange for at blive en del af klassen, men desværre uden held. Det fortæller mig, at du er en stærk pige og du søger hjælp. Dette skal du endelig blive ved med, også selvom det ikke altid lykkedes første gang.

Du fortæller, at du har været i et venskab som nødbrød dig, og det har du fået stoppet. Det er godt, at du lytter til dig selv og mærker efter, hvordan du har det i det venskab, du er i. Som du selv skriver, skal et venskab ikke nedbryde en.

Du fortæller også, at du nu er i et venskab, hvor du ikke tror, du kan lide dem og du ofte synes de behandler dig dårligt og er nedladende overfor dig.

Du fortæller at du ikke har lyst at blive i venskabet, men ikke ved hvordan du får nogle andre venner.

Kan det tænkes, at du evt. kan snakke med en i din familie eller en anden tæt voksen, omkring hvordan du har det i det venskab, du er i lige nu? Måske de har oplevet det samme og kan komme med nogle gode råd til, hvordan du tackler det, og hvad du evt. kan gøre.

Du skriver, at du overvejer at starte til en fritidsaktivitet, men at du ikke er atletisk. Det er rigtig mange fritidsaktiviteter hvor man ikke behøver at være atletisk, men i stedet kreativ, musikalsk, kunne lide at læse eller kunne lide at performe. Det kunne være teater, tegning, sprog eller håndarbejde.

Jeg synes det lyder som en god ide, med en fritidsaktivitet indenfor noget, som du synes er spændende og sjovt – noget du interesserer dig for. Der er rigtig mange spændende ikke-atletiske fritidsaktiviteter, det er bare lige med at finde dem. Du kan måske høre din studievejleder i forhold til at finde en spændende fritidsaktivitet? Måske har gymnasiet nogle tilbud eller måske er der en ungdomsskole, klub eller andet i nærheden af dig?

Jeg håber, at du kan bruge mine forslag. Du er rigtig sej og jeg tror på, at du kan klare det.

Du er velkommen til at skrive ind igen, ringe eller sende en sms til BørneTelefonen på 116111.

De bedste tanker og ønsker fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat