Brev

Vennerne..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år

Tak for dit brev.

Det er fuldt ud forståeligt at du bliver ked af det, når du føler dig i baggrunden af dine venskaber. Det er ikke rart at føle sig ensom og udenfor fællesskabet, men desværre er det noget mange mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Det er derfor rigtig godt at du har prøvet at tale med dine venner. Forsøgt at fortælle dem, hvordan du har det for tiden. Det viser at du rigtig gerne vil dem og stadig har lyst til at I skal være venner. Det kan også være at dine venner prøver at forstå det fra dit perspektiv, men alligevel ikke kan forene det med, den måde de ser jeres venskab.

Det er alligevel rigtig godt at I forsøger at forstå hinandens perspektiver, uden at I behøver at være helt enige. Måske kunne I snakke om, hvad I savner i jeres venskab eller synes er godt ved det. De kunne måske hjælpe med, at I sammen kunne gøre en indsats for venskabet.

Et godt udgangspunkt for at være venner er også, at have nogle af de samme interesser. Jeg tænker derfor på om du måske går til en aktivitet i fritiden med nogle af dem, eller måske har du lyst til at gøre det. På den måde er der noget fælles I kan være sammen om, også udenfor skolen.

Jeg tænker også på, hvornår I sidst har haft en oplevelse sammen udenfor skolen? Du kunne måske tage initiativ og være den der inviterede de andre til en aktivitet udenfor skolen. Dette skal du selvfølgelig kun gøre, hvis du kan lide at planlægge og selv synes, det kunne være hyggeligt at lave noget med gruppen udenfor skolen. Det kunne være, at du inviterede på en filmaften. I kunne spise sammen eller gøre noget andet sammen som I godt kan lide.

Du kunne også prøve at nævne for din lærer eller dine forældre hvordan du har det. Det er ikke meningen at du skal gå rundt og være ked af det, så jeg tænker det er vigtigt, at du fortæller det til en voksen, som du ofte ser. I kunne så sammen tale om, hvordan du kunne blive glad igen.

Til din lærer kan du måske foreslå, at I skal have en temauge/dag om venskaber på din skole. At have et tema på skolen er en god måde at tale om svære ting på. Måske kommer det frem, at andre i din klasse også føler sig holdt udenfor og er ensomme. Ville det være en mulighed i klassen?

Måske ville det også være en hjælp at læse vores tema om venskaber og ensomhed. Du kan læse breve fra andre unge der har det som dig og der er gode råd. Du kan klikke her: Venner – ensom

Har du brug for at tale med en rådgiver fra BørneTelefonen, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til 116111 – vi har også chat.

Jeg håber, at du har mod på at få dine venner i tale og finde noget, som kan hjælpe jeres venskab.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat