Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner på gym

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 17-årige.

Allerførst vil jeg sige tusind tak for dit brev. Ingen breve er for lange, det må du ikke tænke. Jeg er kun glad for, at du har lyst til at fortælle om din gymnasiestart.

Du fortæller, at du lige nu går på grundforløb, hvor du taler med 2 piger. Dem vil du gerne holde fast i, er det rigtig forstået? Jeg vil foreslå dig, at selvom du føler de er introverte, så skal du prøve at gøre noget for det videre venskab. Grunden til at jeg skriver, at du skal gøre det, er fordi jeg læser dit brev, som at du virkelig gerne vil have nogle nye venskaber. Du kan evt prøve at spørge, om I skal gå på café en dag. Eller hvis der er noget socialt på gymnasiet, om I skal følges ad til det. Måske har de virkelig lyst, men tør ikke selv spørge, om I skal.

Jeg ved fra andre unge, at den første tid i gymnasiet kan være rigtig svær. Også selvom det måske ikke, er det de andre viser udadtil. Netop tankerne om, hvordan det bliver, når man kommer ud i stam-klasserne, er noget der fylder hos mange. Jeg vil dog også fortælle dig, at jeg har hørt fra flere, at selvom de har fået venner i grundforløbet, så har de også fået flere nye venskaber, når de er kommet i stam-klasserne. Men jeg tror også, at man skal gøre noget for det og det lyder til, at det vil du rigtig gerne, da du tidligere har oplevet, at du er blevet sat i en bås af andre.

Jeg synes, at det brev du har skrevet herind, er så flot og modigt. Du viser virkelig, at du rigtig gerne vil nye venskaber, selvom du tidligere har mistet gode venner.

Jeg tænker på, om du måske kan melde dig til et eller andet udvalg. Måske et fest udvalg, eller noget andet socialt udvalg. Her vil der sidder nogle fra forskellige klasser og måske endda også fra andre årgange. På den måde viser du andre, at du gerne vil noget socialt.

Ellers vil jeg foreslå dig, at du taler med din studievejleder omkring det, som du har skrevet herind ind om. Denne kan måske have andre forslag til, hvor man kan møde andre på gymnasiet.

Håber du kan bruge mit svar. Du er altid velkommen til at ringe herind , hvis du vil tale med en. Vores nummer er 116 111.

Jeg håber du får 3 fantastiske år i gymnasiet.

Kærlig Hilsen

Børne Telefonen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat