Brev

Venner eller ej?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år Tusind tak for dit brev. Hvor er det bare godt, at du skriver herind til os på BørneTelefonen, for du er bestemt ikke den eneste, der oplever at have konflikter med en god veninde. Det kan være enormt svært og tage meget energi, så lad os se på, hvordan I kan få løst det. Du har været rigtig god til at skrive dine tanker ned i det brev du har sendt til os. Måske du har lyst til at skrive dine følelser ned i et brev og give til din veninde, så hun måske bedre kan forstå, hvordan du har det og hvad I sammen kan gøre jeres venskab bedre? Det bliver måske ikke nemt, men jeg håber at du har lyst til at fortælle din veninde om, hvordan du ønsker jeres venskab skulle kunne blive. Du kan bla. skrive at du er ked af hvordan i behandler hinanden hele tiden, og at du rigtig gerne vil have, at I taler om tingene, så I kan få et godt forhold, hvor I ikke er sure på hinanden hele tiden. Hvis du har svært ved det, så prøv at vende det om og tænk; hvordan du selv ville have, at hun sagde til dig, at I skulle arbejde på jeres venskab? På den måde kan du prøve at “tale” til din veninde, som du selv ønsker at hun ville tale til dig. Kunne det være en idé? Hvis du har mod på det, kan du i brevet foreslå,  at I fx kan mødes og drikke en kop the eller andet og tale omkring jeres venskab – hvad I begge gerne vil have ud af det? Og hvad kan I begge gøre for at blive bedre veninder for hinanden? Det er i hvert fald en måde at gøre det. Nogle gange kan man simpelthen også bare være vokset fra hinanden, have udviklet jer i forskellige retninger og måske ikke “passer sammen” som veninder mere. Det er noget der kan ske. Og så er det bedst at man bliver enige om, at man slutter det eller sætter venskabet på pause, og at man stadig behandler hinanden godt. Måske kan du og din veninde måske kigge på vores gode råd om venskaber. Det kan være I får nogle idéer til jeres venskab: Venner Hvis du har brug at tale mere med os, er du også meget velkommen til logge på vores chat her på hjemmesiden og chatte med en af vores rådgivere eller ringe til BørneTelefonen på 116 111. Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat