Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

venner

jeg føler mig hele tiden udenfor i vores firekløver vi har i klassen
og det gør mig meget ked af det engang imellem og jeg har det
også rigtig dårligt i skolen og jeg skærer os i mig selv engang imellem så dårligt har jeg det

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære pige på 12 år

Det lyder til at være en noget frustrerende situation som du befinder dig i. Jeg er rigtig glad for at du valgte at skrive herind for de følelser du går rundt med er bestemt ikke rare!

Som jeg forstår det så har du en fast vennegruppe i din klasse bestående af dig og tre andre. Har du forsøgt dig med at snakke med nogle af dem om at du føler dig udenfor og at du har det skidt?

Selv hvis du kan finde modet til at snakke med dine venner omkring hvordan du har, det så bør du virkelig også tage fat i en voksen! I Danmark har alle børn nemlig krav på at have et godt liv. Og det skal både dine forældre og din skole hjælpe dig med.

Jeg har en fornemmelse af, at du har gået i lang tid med disse triste og tunge følelser og tanker, fordi du desværre er begyndt at gøre skade på dig selv. Oftest når man gør skade på sig selv ved fx. at skære i sig selv så handler det om at de tunge og negative følelser som man har indeni kroppen er svære at håndtere. Derfor gør man skade på sig selv for at få en smerte som man kan håndtere. Mon det er noget du kan genkende?

Hvis du kan nikke ja til dette, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig at du går til en voksen som du er tryg ved. Det kunne måske være en lærer på skolen? Eller en anden voksen på skolen? Hvis du ikke allerede har det, synes jeg også, at du skal overveje at tale med dine forældre om det.

Jeg ved, at mange synes, at det er svært at tale med nogen om, at de selvskader. Måske er man bange for, hvordan folk vil reagere eller hvad de vil tænke. Men det er faktisk vigtigt at få talt med nogen om. Du kan sige til dine forældre eller den voksne på skolen, at du “har noget vigtigt, du gerne vil tale med dem om”.

Du kan også overveje at skrive et brev til dem, hvor du fortæller om, hvordan du har det. Nogle gange er det nemmere at fortælle noget svært på skrift. Så kan man nemlig tænke sig godt om.

Jeg tror og håber, at du vil opleve at de triste samt tunge tanker og følelser vil blive lettere at være i, når du har en eller flere voksne og venner omkring dig som kender til, hvordan du rent faktisk går og har det.

Der findes også Det Mentale Motionscenter som vil kunne give dig nogle forskellige øvelser. De måske kan hjælpe dig så du føler dig mindre ensom og ked af det? Jeg vedhæfter linket her, og så kan du tjekke det ud hvis du tænker det er noget for dig: Det mentale motionscenter.

Derudover vil jeg også vedhæfte et link til Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Her kan du modtage forskellige former for rådgivning, så du får nye måder at håndtere disse svære og tunge følelser samt tanker. Det er gratis, anonymt og rådgiverne har tavshedspligt: Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.

Jeg håber, at du har en oplevelse af, at jeg kommer hele vejen rundt omkring dine nedskrevne tanker og følelser. Hvis du har flere spørgsmål, tanker eller følelser som du har brug for at vende med BørneTelefonen så kan du altid skrive ind igen til brevkassen eller ringe på 116111.

Mange kærlige knus og varme tanker fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat