Brev

venner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære l.

Tak for dit brev, hvor du beskriver dine vanskeligheder med at finde venner. Jeg kan forstå, at du føler dig anderledes og splittet mellem pige gruppen og drenge gruppen. Du har mange venner, men føler ikke et egentligt fællesskab. Jeg kan godt forstå, at du bliver modløs og ked af det, hvis du ikke føler sympati, fællesskab og gensidige følelser med dine venner.

Jeg går ud fra, at det er nogenlunde det, du mener, når du skriver, at du ikke kan finde venner, der passer til dig? Nar du skriver at du hænger med hovedet og græder? Jeg tror, at rigtig mange mennesker føler, at deres venskaber er overfladiske. Man kan sige, at der findes bekendte, kammerater og venner. Venner er nok mere tætte, fortrolige og loyale overfor hinanden, end bekendte og kammerater er. Gode venner har ofte de samme interesser og nogenlunde den samme livsopfattelse - men man skal ”passe på” sine venskaber. Venskaber er ikke bare noget, der fungerer af sig selv.

Jeg tror, at rigtig mange mennesker føler som dig. De føler sig ikke helt trygge og accepterede, når de er sammen med dem, de kalder deres venner. Det er svært at dele fortrolighed og ærlighed med andre mennesker. Det bliver nemt overfladisk og flygtigt.

Jeg tænker, man heldig, hvis man bare har 1 bedste ven. Jeg synes, dine planer for fremtiden, med badminton klubskifte og efterskole er rigtig fornuftige og gode, og det vil helt klart give dig nogle muligheder i forhold til nye venskaber. Det kræver mod og vilje, og det tænker jeg, at du har – du ønsker en forandring i forhold til dine venskaber, og du har forstået og indset mange væsentlige ting og formuleret mange rigtige tanker og følelser. Så inden længe tænker jeg, at du nok vil have fundet et nyt venskab.

Men i mellemtiden, hvad kan du så gøre... Der er jo et stykke tid til, du kan starte i en ny badmintonklub, og endnu længere til du skal starte på efterskole... For det første, så tænker jeg på, om du kunne gå til andre ting i din fritid, ud over badminton? Måske er der nogle tilbud til unge i din kommune, hvor man kan mødes på biblioteket, i medborgerhuset eller et andet sted og se film sammen eller andre ting. Det kan du nok finde inde på din kommunes hjemmeside - eller du kan måske spørge studievejlederen på din skole? Går du mon i ungdomsskole? Eller kunne det være noget, du kunne have lyst til at gøre i 9.kl?

Og så tænker jeg på, at når du er så glad for sport, kunne det måske være en ide at tage på en sportslejr i sommerferien, hvis du kan få lov til det af dine forældre? Måske med badminton eller måske en fodboldskole? Så du kommer ud og får mødt en masse andre, der deler din begejstring for sport - der er helt sikkert også piger!

Her på BørneTelefonen kan vi også hjælpe dig med at finde helt konkrete forslag til, hvad du kan prøve at melde dig til, hvis du ringer og snakker med en rådgiver på 116 111. Det er lettere, hvis vi ved, hvilken kommune du bor i, så måske kunne du sammen med en rådgiver finde frem til nogle ting i nærheden af dig, som kunne være spændende at prøve.

Held og lykke og mange hilsner fra BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat