Brev

Veninder vender mig ryggen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år

Jeg forstår godt, at du synes, det er en svær situation at være i. Du føler ikke, at de andre piger ser dig eller lytter til dig, selvom du faktisk forsøger at spørge og snakke med dem om det. Du ved ikke, hvad du har gjort galt, men tænker at det handler om din on/off veninde, der har løjet, om noget du har sagt eller gjort. Du ønsker ikke at lave drama ud af det og heller ikke, at dine forældre skal blive endnu mere sure.  Så hvad er det lige, du kan gøre, for at det bliver bedre?

Jeg vil rigtig gerne forsøge, at komme med forslag til hvad du kan gøre.

Først vil jeg gerne sige, at du lyder til at være en pige, der tænker over tingene og er god til se situationen fra flere sider. Det synes jeg er en rigtig god ting at kunne. Det viser også, at du faktisk gerne vil forstå, hvad der sker og også ønsker at finde en løsning på problemet. Det er jo sådan set også det, du prøver på  ved at skrive til os. Sejt.

Jeg kan sagtens følge dig i, at det kunne være rart, hvis der var flere piger i din klasse eller på din årgang. Så kunne du jo vælge at snakke med nogle andre. Så jeg forstår også godt dine overvejelser om at skifte skole.

Jeg ved, at mange børn og unge har overvejelser som dine, når det er svært i den klasse de går i. Det kan både skyldes, at man ikke føler, at man har nogen at snakke med – eller nogen at være sammen med. At man føler sig ensom og udenfor. Eller måske noget helt trejde.

For nogen er det faktisk en løsning at skifte skole, medens det for andre fortsætter med at være svært. Det kan være svært at vide på forhånd. Derfor er det altid en god ide, at man snakker med sine forældre om fordele og ulemper ved det. Hvis du har brug for det, kan du læse mere om dilemmaet her: Skoleskift

Jeg vil foreslå dig, at du aller først snakker noget mere med dine forældre, om HVORFOR du overvejer det? Fortæller dem om det som sker i jeres pigegruppe i klassen i øjeblikket. Men også at du faktisk HAR forsøgt at snakke med pigerne om det. Det kan måske være med til, at de kan se tingene lidt mere fra din side? Du kan måske starte med at sige, at du ikke ønsker at gøre dem sure, men at du faktisk bare ønsker at få det godt i skolen. Du kan også vise dem brevet du har skrevet og måske mit svar?

Jeg tænker, at dine lærere måske også allerede fornemmer, at der er noget i pigegruppen, der ikke er helt godt? Det lyder som om, de har lagt mærke til, at du nu er meget alene. De spørger måske, som de gør, fordi de gerne vil hjælpe dig?

Jeg forstår godt dit ønske om ikke at lave drama! Men jeg synes alligevel, at du skal være ærlig, næste gang en lærer spørger. Eller tage fat i den lærer der har lagt mærke til dig. Igen vil jeg foreslå dig at være helt ærlig. Altså sige at du ikke ønsker drama, og at du har forsøgt at gøre noget ved det. Måske kan det også være en slags hjælp bare det at få fortalt om det?

Det er faktisk heller ikke dit ansvar alene, at det bliver godt for dig i pigegruppen. Det er i høj grad også din lærere og skolens ansvar, at du er glad for at gå i skole og har det godt med dine klassekammerater. Derfor kan de været interesseret i at hjælpe dig/ jer. Faktisk er det din lærers pligt, at sikre at alle børn i klassen har det godt.

Jeg ønsker og håber på, at du finder modet til at snakke lidt mere med dine forældre – og til at være ærlig overfor din lærer.

Du er også altid velkommen til at ringe / skrive til os på 116111, hvis du har brug for at snakke med en anden voksen eller få flere ideer til, hvad du kan gøre.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat