Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Tak for dit brev, hvor du beskriver de problemer, du har med en god veninde. Selvfølgelig vil vi svare på dit brev og jeg skal prøve at give dig nogle råd, et svar.

Som du beskriver det, så kan jeg godt forstå, at du er mega træt, at din venindes ”flyvske” facon. Jeg tænker, det er et rigtig godt spørgsmål, du stiller. Det viser meget fint det dilemma, som vi ofte kommer til at stå overfor, når vores venners adfærd irriterer os, sårer os.

Hvad skal du gøre, skal du være ærlig og sige, at du ikke kan lide din venindes måde at være på. Eller skal du tie stille og tænke dit? Jeg tror, det er vigtigt, når nu du står i den situation, som du beskriver, at gøre sig klart, hvor meget din veninde betyder for dig? Du skriver, at du elsker din veninde og savner hende. At det fakisk påvirker dig fysisk, når du tænker på jeres skiftende venindeforhold. Det er svært for mig at vurdere, om din veninde kan blive så sur og ked af det, at hun vil gøre alt for at undgå dig – hvis du nu fortæller hende, hvad du mener?

Du skriver ikke, om hun er en af de dominerende piger i din klasse? Hvis hun er det, så skal du nok holde en lav profil? Du skriver, at du ikke kan sige til hende, at hun opfører sig skidt overfor dig og så tænker jeg, du måske er lidt bange for hende? En god ide kunne måske være, hvis du satte dig ned og skrev de + og – ting, der er ved dit og hendes forhold? Så kunne du, sort på hvidt se, hvad der er godt, hvad du sætter pris på og hvad, der irriterer dig ved jeres venskab. Tror du det ville kunne hjælpe dig? En løsning kunne også være, at du finder 3 positive ting ved jeres venskab, ved hende og så fokuserer, du fremover kun på dem. Så vælger du jeres venskab og ser bevidst bort fra det, der gør dig ked af det.

Jeg tænker, at det smarteste nok vil være, at ignorere hende. Med det mener jeg ikke, at du skal gå på liste - fødder og sige ingenting, når der er noget, der generer dig. Sig det, måske ikke direkte henvendt til hende, men mere som en konstatering, det mener du altså. Når hun fx. fortæller, at nu er I ikke mere bedste veninder, så se om ikke du ” tørt” kan konstatere, at det, er du da ked af. Måske skulle du, når I har det godt sammen, når I er bedste veninder, se om ikke du kunne få kende til at forstå, hvad hun gør ved dig?

Mon der er andre i klassen, som du kan ”dyrke” lidt? Måske så ville det være godt, hvis du kendte andre, også udenfor skolen,fx fra fritidsinteresser? Så får du også muligheder for at få nye venner/veninder, som giver nyt pust til dig, og du får mulighed for at udvikle dig på andre måder, end når du hele tiden står 'stand by' for din veninde i klassen.Vil det mon være en måde som du kan bruge,  altså at tage initiativ til at møde andre veninder?

Som du kan se, så er det ikke så ligetil at løse dit dilemma. Du er nødt til at mærke efter selv, vurdere, hvor meget jeres venskab betyder for dig og så prøve at være ærlig. Håber du finder en løsning.

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat